Cultureel

Schemerconcert met het Hydra Quartet & Friends in het Waterloopbos

  • Geschikt voor rolstoel

Schemerconcert met het Hydra Quartet & Friends in het Waterloopbos

Waar

Waterloopbos

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Vol

Activiteit

Schemerconcert met het Hydra Quartet & Friends in het Waterloopbos

Zal het Hydra Quartet, aangevuld met Emlyn Stam en David Faber, het veelkoppige monster Hydra naar boven toveren uit één van de wateren? Zal het bovenkomen om mee te luisteren naar de bewerking voor strijksextet van de beroemde Zesde symfonie van Ludwig van Beethoven? Kom luisteren naar deze bewerking van de bekende en melodieuze ‘Pastorale’. En monster of geen monster: dit concert in het Waterloopbos is een fantastische beleving van muziek en natuur.

Programma

Hydra Quartet & Friends
Judith van Driel, viool
Ephraïm Feves, viool
Mark Mulder, altviool
Emlyn Stam, altviool
Giorgos Kotsiolis, cello
David Faber, cello

L. van Beethoven: Symfonie nr. 6 "Pastorale" (arr. voor strijksextet)
I. Allegro ma non troppo: Aankomst op het platteland
II. Andante molto moto: Scène bij de beek
III. Allegro: Vrolijke bijeenkomst van het plattelandsvolk
IV. Allegro: Onweer en storm
V. Allegretto: Herderslied, vreugde en dankbare gevoelens na de storm

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Wereldse waterwerken

Sprookjesachtig groen, stromend water, afbrokkelende muurtjes en mysterieuze metalen bouwwerken. Decennialang onderzochten ingenieurs van het Waterloopkundig Laboratorium De Voorst in dit polderbos wat de impact van getijden, golven en stromingen was op waterwerken in binnen- en buitenland. Nederland dankt zijn internationale bekendheid als waterbouwland mede aan al dit onderzoek. Inmiddels wordt er al tientallen jaren niet meer getest en zijn de modellen op veel plekken overwoekerd door de natuur. In het Waterloopbos vind je restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals Lagos, Libië, Thyborøn en Bangkok. Dieren zoals de ijsvogel, juffers en libellen voelen zich er met al het stromende water prima thuis. Sinds 2016 is het een Rijksmonument.

Het concert speelt zich op verschillende plekken in het bos af. Je loopt met een gids van speellocatie naar speellocatie. Onderweg vertelt de gids de bijzondere geschiedenis van het Rijksmonument Waterloopbos.

Praktische informatie

De wandeling start bij Paviljoen Het ProefLab//. Hier kun je terecht voor koffie en thee, een lekkere lunch of diner. De route gaat over vlak terrein en de concerten zijn staand. Hakjes uit, wandelschoenen aan! De route is rolstoelvriendelijk. Let op: in verband met wegwerkzaamheden (t/m 29 oktober 2021) kan het zijn dat de reistijd naar het Waterloopbos wat langer is dan gebruikelijk. Kijk of dit ook voor jullie geldt op de website van de Provincie Flevoland. Vanuit Ens/Kraggenburg is het Waterloopbos gewoon bereikbaar. 

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo