Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB-route Voorsterbos

Mountainbiken

MTB-route Voorsterbos

Natuurmonumenten nam het beheer van het Voorsterbos in 1997 over. Houtproductie is geen doel meer en daardoor krijgt de natuur volop de ruimte. Een bezoek aan het Voorsterbos is een ware natuurontdekkingstocht.

Op twee plekken kom je kleine hoogteverschillen tegen. Voor 95% fiets je over onverharde paden.

Gemarkeerde route

Het parcours is duidelijk gemarkeerd met gele routepaaltjes. Je kunt vanaf alle parkeerplaatsen in het Voorsterbos starten. Wat extra leuk is aan deze route is dat Natuurmonumenten bij de ontwikkeling en aanleg ervan hulp kreeg van lokale MTB-ers van FTC-Marknesse.

Let op: MTB-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online.

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Bekijk de lokale verkooppunten

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Opstappunt 1 - Natuurkampeerterrein De Stiente

Kraggenburgerweg 21, 8317 RG KraggenburgT (0527) 25 25 70

Aanreisinformatie auto

Je rijdt vanaf de A6 Lelystad-Emmeloord via Nagele en Ens naar Kraggenburg (N352). Op de rotonde rechts richting Vollenhove: Kraggenburgerweg (N352). Sla na ongeveer 1 kilometer linksaf naar Natuurkampeerterrein De Steinte en Beheerkantoor Natuurmonumenten.

Aanreisinformatie openbaar vervoer

Met buslijn 71 vanuit Zwolle en Emmeloord, halte Paardenweg aan de Kraggenburgerweg.

Opstappunt 2 - Parkeerplaats Leemringweg

Leemringweg 26, 8317 RE Kraggenburg

Praktisch

Extra informatie

    HuisregelsRespecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!

    De route

     Startpunt

    logo

    Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.