Mountainbiken

MTB-route Voorsterbos

Mountainbiken

MTB-route Voorsterbos

Natuurmonumenten nam het beheer van het Voorsterbos in 1997 over. Houtproductie is geen doel meer en daardoor krijgt de natuur volop de ruimte. Een bezoek aan het Voorsterbos is een ware natuurontdekkingstocht.

Op twee plekken kom je kleine hoogteverschillen tegen. Voor 95% fiets je over onverharde paden.

Gemarkeerde route

Het parcours is duidelijk gemarkeerd met gele routepaaltjes. Je kunt vanaf alle parkeerplaatsen in het Voorsterbos starten. Wat extra leuk is aan deze route is dat Natuurmonumenten bij de ontwikkeling en aanleg ervan hulp kreeg van lokale MTB-ers van FTC-Marknesse.

Let op: MTB-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online.

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Bekijk de lokale verkooppunten

GPX

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Praktisch

Extra informatie

De route

 Startpunt

Waterloopbos

Wat wij hier doen

Ontwikkelagenda Waterloopbos

Natuurmonumenten heeft een plan gemaakt voor het behoud en de verdere ontwikkeling van het Waterloopbos. Een plek waar onze geschiedenis levend wordt gehouden en de natuur de ruimte krijgt. De komende tien jaar willen we tien modellen restaureren, zoals de haven van IJmuiden, het model Maascentrale en de Libische oliehaven. Voor kinderen komt er een groot waterspeelmodel en het model Deltagoot wordt een kunstwerk van meer dan 200 meter lang

Benieuwd naar het plan? Lees het hier.
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.