Ga direct naar inhoud

Overnachten, dieren spotten en sterren kijken in het Witte Veen

Een verblijf op Erve 't Markslag in het Witte Veen laat je optimaal genieten. Bijzondere panorama's vanaf je terras wisselen elkaar af. Hooglanders die zich tegoed doen aan de wilde bloemen in het gras, een fladderende vleermuis in de schemering of de fonkelende sterren in het donker.

Markslag Witte Veen

Dieren spotten en sterren kijken

De terrassen van de vakantiewoningen bieden een prachtig uitzicht, ideaal voor het spotten van dieren. In de ochtend begint het al met een concert aan vogelgeluiden. Overdag zijn het de Schotse Hooglanders en reeën die grazen in de aangrenzende weides vol wilde bloemen. Wilde ganzen, eenden en reigers vinden even verderop hun plek bij de poelen. 's Avonds kruipt de egel door de tuin, laat de uil zich horen en komen vleermuizen tevoorschijn. Op weinig plekken is het nog zo donker, bij helder weer kun je genieten van een fonkelende sterrenhemel.

De Heerenkamer en Bakhuis op eeuwenoud erf

Erve 't Markslag ligt aan het Hessenpad, een oude handelsroute. De Heerenkamer is een Twents hallenhuis. Stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Ook het Bakhuis is eigentijds, met groot terras en daarom de ideale plek om te genieten van prachtige panorama's.

Tijdelijke opsluiting smokkelaars

De Duitse grens is een paar honderd meter verderop en in het Witte Veen kom je dan ook nog oude grenspalen tegen. Toen het erf ontstond in de 17e eeuw was er eigenlijk geen grens, dat veranderde pas na de Franse tijd – de oorlogen onder Napoleon. Vanaf ca. 1815 kreeg de grens een betekenis. Daarmee nam het smokkelen in het gebied toe en werden douaneambtenaren ingezet. Commiezen noemden men ze. 't Markslag was een boerderij waar smokkelaars kort werden opgesloten nadat ze waren opgepakt, voordat ze werden berecht.

Informatie

Voor meer informatie, check de website www.natuurlogies.nl.