Ga direct naar inhoud

Schiebroekse Polder

Er wordt hard gewerkt in de Schiebroekse Polder tussen Berkel & Rodenrijs en Rotterdam. Sinds 2020 beheert Natuurmonumenten samen met Herenboeren Vlinderstrik deze polder.

Werken in de moestuin

Helpen bij de inrichting

Herenboeren de Vlinderstrik is een coöperatie van 200 gezinnen die gezamenlijk één boer in dienst nemen die groenten, fruit en vlees voor hen produceert. De 200 Herenboeren gaan ook helpen bij inrichting van de Schiebroekse Polder voor natuur en recreatie, bijvoorbeeld bij de aanplant van:

  • bomenlanen
  • knotwilgrijen
  • struiken in het gebied

Waar productie en biodiversiteit samengaan, bewerken de Herenboeren de grond in de polder op natuurlijke wijze, onder regie en met hulp van de boswachters van Natuurmonumenten. Van een deel van de akkers halen de Herenboeren geen oogst af; hier krijgt zeldzame akkerflora de ruimte om te bloeien of mogen vogels eten van de zaden. Ook gaan de Herenboeren in het gebied een hoogstamboomgaard en voedselbos planten en onderhouden. In enkele bosvakken zullen varkens scharrelen.

Kijk voor alle informatie hierover op de website van de Herenboeren

Deze nieuwe invulling van de Schiebroekse Polder zorgt, samen met de voorgenomen aanleg van paden en inrichtingselementen, zoals bankjes, voor extra beleving voor de recreanten uit de stad Rotterdam en de woonwijken van de buurgemeenten.

Hieronder enkele visualisaties van hoe de polder er in de toekomst uit zal komen te zien.

Schiebroekse Polder - overzicht

Schiebroekse Polder - overzicht

Schiebroekse Polder - Bloemrijk Grasland

Schiebroekse Polder - Bloemrijk Grasland

Schiebroekse Polder - Polderpad

Schiebroekse Polder - Polderpad

Schiebroekse Polder - Recreaduct

Schiebroekse Polder - Recreaduct

Schiebroekse Polder - Voedselbos

Schiebroekse Polder - Voedselbos

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid