Hooivrijwilliger (oproepbasis zomermaanden) Noordrand Rotterdam en Midden-Delfland

Vind jij het fijn om een paar keer per jaar in de zomermaanden de handen uit de mouwen te steken in de natuur, maar heb je een te druk schema om op regelmatige basis te helpen? Wellicht is deze vrijwilligersvacature iets voor jou! De boswachters van Natuurmonumenten zijn namelijk op zoek naar mensen die op oproepbasis willen meehelpen op woensdag of donderdag met hooien in onze gebieden aan de noordzijde van Rotterdam en Midden-Delfland.

Kom een dagje hooien!

Bloemenpracht

In de zomermaanden worden onze hooilandjes gemaaid, zodat bijzondere bloemen en kruiden de kans en ruimte krijgen om te bloeien. En bloeien doen ze! In mei kleuren deze hooilandjes paars, geel en roze van de orchideeën, dotterbloemen en  koekoeksbloemen. Sommige landjes zijn nog niet zo bloemrijk, maar kunnen dat wel gaan worden.

Flexibele vrijwilligerspoule

Wanneer de hooilandjes gemaaid zijn, moet dit maaisel ook bij elkaar geharkt en afgevoerd worden. De boswachters van Natuurmonumenten zijn daarom op zoek naar mensen die bereid zijn een aantal dagen per jaar lekker buiten te werken en te komen helpen bij dit hooiwerk. Om te hooien moet het gras eerst drogen en hebben we enkele dagen mooi weer nodig Op het moment dat het nodig is krijg je dan ca. een week tevoren een oproep.  

Wie zoeken wij?

  • Je bent flexibel inzetbaar op woens- of donderdagen
  • Je bent fysiek in een goede conditie
  • Je bent bereid om in de zomermaanden (juni, juli, augustus, september) een of meer keer  in groepsverband te hooien
  • Je woont in de buurt van Rotterdam/ Midden-Delfland

Wat bieden wij?

  • Een deskundige begeleider bij het werk  en beschikking over de benodigde voorzieningen bij het werk

Als je minimaal 6x per jaar meedoet:

  • Een onkostenvergoeding voor vervoer van en naar de werkplek (max 25 km enkele reis)
  • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten

Informatie en aanmelden

Wil jij je handen uit de mouwen steken en de natuur een handje helpen? Dan kun je je vrijblijvend aanmelden voor de woensdag via [email protected] en voor de donderdag via [email protected]. De boswachters zullen je dan verder informeren over de werklocatie, tijden etc.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo