Ga direct naar inhoud

Boot naar Marker Wadden

Wil je Marker Wadden bezoeken? De veerdienst brengt je in ongeveer drie kwartier naar het eiland. De boottocht is al een belevenis op zich. Eenmaal op Marker Wadden gaat het avontuur verder. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland. Geniet van de weidsheid van de eilanden. Maak een heerlijke wandeling, observeer de vogels en zie hoe de nieuwe natuur hier ontluikt.

overzichtsfoto eilanden

Kom je ook naar het nieuwste stukje Nederland? De boot naar Marker Wadden vaart een groot deel van het jaar en vertrekt vanuit de Bataviahaven in Lelystad. 

Vaartijden, tarieven, schepen en excursies

Vaartijden
Je koopt vooraf een retourkaartje voor één dagdeel met een vaste tijd voor de heen- en terugvaart. De overtocht duurt ongeveer drie kwartier. Je bent ongeveer 3,5 uur op het eiland. 

Er zijn twee mogelijkheden (april t/m oktober):

  • 10:00 vertrek Lelystad - 14:00 terug vanaf Marker Wadden
  • 13:00 vertrek Lelystad - 17:00 terug vanaf Marker Wadden

Let op! In de winter zijn de tijden anders, want dan is het vroeg donker. Van november tot en met maart varen wij op maandag en vrijdag: 

  • 9:30 vertrek Lelystad - 14:00 terug vanaf Marker Wadden
  • 12:00 vertrek Lelystad - 16:30 terug vanaf Marker Wadden

Tarieven veerboot 

  • Retour veerboot € 25,50
  • Retour veerboot leden Natuurmonumenten € 20,50
  • Retour veerboot kinderen 4 t/m 12 jaar € 12,75
  • Retour veerboot kinderen die lid zijn van OERRR € 8,95
  • Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee

Het schip

Dit vaarseizoen, dat tot eind oktober loopt, varen wij naar Marker Wadden met de Nieuw Horizon. Het schip heeft zowel binnen als buiten voldoende ruimte om iedere opvarende een zitplaats te geven. Ook bezoekers met een rolstoel, rollator of scootmobiel kunnen eenvoudig mee. Er is een (invaliden)toilet aan boord.


Vertrekpunt veerdienst en parkeren
Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad

De haven is goed bereikbaar met openbaar vervoer, vanaf station Lelystad rijden er bussen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Het betreft in alle gevallen betaald parkeren. 

Klik hier voor een kaart met de parkeermogelijkheden en het vertrekpunt van de veerdienst Marker Wadden

Vlak voor de Bataviahaven ligt een groot plein, waar ook de bushaltes zijn. Loop niet helemaal de haven in richting de zeilschepen, maar steek het plein recht over. Loop naar de dijk rechts van de havenkom. Daar ligt de veerboot naar Marker Wadden. 

Excursies op Marker Wadden

Boek je een veerdienstticket, dan boek je als je dat wil direct een excursie van 1,5 uur bij. Per vaart is een beperkt aantal excursies beschikbaar. Selecteer eerst de datum en tijd voor de veerdienstticket(s). In het volgende scherm zie je of er nog excursies beschikbaar zijn en kun je deze direct bijboeken. 

Heb je vragen?

Je vindt hieronder de veelgestelde vragen over Marker Wadden. Zie je jouw vraag daar niet tussen staan? Dan kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen met onze afdeling Ledenservice. Dat kan via (033) 479 71 11 (tijdens kantooruren) of vul het contactformulier in. 

Veelgestelde vragen Marker Wadden

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid