Dossier

De wolf

Na ruim een eeuw keerde de wolf heel even terug in Nederland. Natuurmonumenten vindt de wolf een verrijking voor de Nederlandse natuur.

Na ruim een eeuw keerde de wolf in maart 2015 kort heel even terug in Nederland. Het was een jonge wolf, geboren in het voorjaar van 2014 in de roedel nabij Munster in Duitsland. Natuurmonumenten vindt de wolf een verrijking voor de Nederlandse natuur.

In 2015 zijn er op 200 km van de Nederlandse grens al jonge wolven geboren in Duitsland. Nog dichterbij, net over de grens tussen Meppen en Nordhorn ter hoogte van Twente, heeft een wolf een vast territorium. Het dier wacht nog op een partner. In de zomer van 2013 werd er een dode vrouwtjeswolf aangetroffen in Luttelgeest. Deskundigen dachten eerst dat ze in Nederland was aangereden, maar later bleek ze te zijn doodgeschoten in Polen.

Dat de wolf er aan kwam, was duidelijk, maar niemand wist wanneer. En nu is ze dus geweest, een jong vrouwtje. Ze was niet mensenschuw en zocht de bewoonde wereld op., Veel mensen worden enthousiast bij het idee dat de wolf terugkomt, terwijl andere juist bang zijn. In dit dossier presenteren we informatie over de wolf. Met het delen van informatie willen we bijdragen aan begrip voor de wolf.

Kijk ook naar de Facebookpagina van Wolven in Nederland

Nieuws

03/11/16

‘Wolf van Beuningen’ blijkt echte kilometervreter

De wolf die begin september werd gezien heeft zo’n 600 km afgelegd voordat het in Nederland aankwam.
05/09/16

Mogelijk wolf gezien in Twente

Vlak bij Beuningen is mogelijk een wolf gezien.
11/03/15

'Drentse' wolf weer in Duitsland

Na omzwervingen in Drenthe en Friesland is de wolf de grens weer overgestoken.
18/06/14

Mogelijk wolf gezien in Twente

Begin juni is mogelijk een wolf de grens met Nederland overgestoken.
word nu lid