Cultureel

La Rondinella speelt in Bezoekerscentrum De Wieden

  • Geschikt voor rolstoel

La Rondinella speelt in Bezoekerscentrum De Wieden

Waar

Bezoekerscentrum De Wieden

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

La Rondinella speelt in Bezoekerscentrum De Wieden

Geniet van oude Engelse muziek op historische instrumenten midden in het unieke bewaard gebleven landschap van De Wieden.

Ontdek de schoonheid van De Wieden voorafgaand aan het concert tijdens een wandeling over het drijvende vlonderpad onder leiding van een natuurgids.

Aansluitend geniet u van het trio La Rondinella met Engelse muziek op historische instrumenten.

Aan verdronken dorpen vandaag geen gebrek: misschien hoor je de kerkklokken van het ondergelopen kerkdorp Beulake. In Engeland zijn vergelijkbare rampen gebeurd, denk aan de stad Dunwich, die door de zee bedolven werd na een storm die de kliffen onder de stad deed afbrokkelen. Ook Dunwich' kerkklokken schijn je nog te kunnen horen, maar waarschijnlijker word je gewoon in de prachtige klanken van het het trio La Rondinella meegevoerd. Vrolijke Engelse muziek uit de zeventiende eeuw op historische instrumenten!

Programma

La Rondinella
Elise Dupont, barokviool
Anne-Linde Visser, viola da gamba
Asako Ueda, theorbe en barokgitaar

Nicola Matteis (1650-1714): Suite uit "Ayres for the Violin"
Matthew Locke (1621-1677): Consort for Several Friends
John Playford (1623-1687): Selectie dansen en grounds uit diverse collecties

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Verdronken dorp

Het prachtige natuurgebied De Wieden is nu een plek om heerlijk doorheen te varen en vogels te spotten, maar was vroeger een armzalige streek waar turfstekers het hoofd boven water probeerden te houden. Soms letterlijk, want door de turfwinning verdween er steeds meer land in de golven. Het water werd de gemeenschappelijke vijand, onder meer voor de bewoners van het kerkdorp Beulake. Twee hevige stormen in november 1776 werd Beulake fataal. De Zuiderzeedijk brak op verschillende plekken door en verzwolg het dorp. Alleen de dorpelingen die zich in de kerk hadden verschanst overleefden de ramp.

Vandaag de dag herinnert alleen een monument in het meer ons aan het dorp Beulake en de kerk waar de bewoners verschilen zaten. Echter, de legendes zeggen dat bij hevige storm de klokken van de verzonken kerk nog steeds te horen zijn. Als je goed luistert hoor je ze misschien ook tijdens het concert.....

Praktische informatie

  • Denk aan warme kleding
  • De aangegeven tijd is de starttijd van de rondleiding langs De Wiedenlandschappen in het klein. Dit duurt een kleine drie kwartier, gevolgd door een kwartiertje pauze.
  • Aansluitend begint het concert in De Holken, gelegen aan het Beulakerpad.
  • Wil je dit prachtige gebied ook vanaf het water beleven? Combineer dan het concert met een boottocht. Deze activiteit kun je hier los bijboeken. 
  • Wil je er een buitengewoon uitje van maken? Reserveer dan een heerlijke lunch bij Theeschenkerij De Wieden. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 0527-245633.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo