Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Ontdek het winters ambacht in De Wieden

Ontdek het winters ambacht in De Wieden

3 km

Waar

Bezoekerscentrum De Wieden

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Ontdek het winters ambacht in De Wieden

In deze tijd van het jaar zijn de rietsnijders overal  in De Wieden aan het werk. Tijdens deze avontuurlijke wandeling over het laarzenpad vertelt onze gids je over het oude ambacht riet snijden. 

Riet

In De Wieden staat zo’n 1200 hectare riet dat tussen december en april gesneden wordt. Voor de vogels, die nestelen in het overjarige riet, blijft op verschillende plaatsen een areaal riet staan. De unieke natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden is mede afhankelijk van het werk van de rietsnijders. Befaamd is het Wiedenriet, dat wordt gebruikt als dakbedekking. Of de rietsnijders ook tijdens de excursie langs de route aan het werk zijn, dat weten we van te voren niet. 

Laarzenpad

Het laarzenpad loopt door rietvelden, moerasbos en door het open veld. Tijdens de wandeling moet je jezelf viermaal met een pontje naar de overkant van de sloot trekken. Het pad kan zeer drassig zijn.

Tips van de boswachter

  • Doe gummi laarzen aan.
  • Bij vorst gaat de wandeling niet door.
  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Niet geschikt voor voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Honden zijn niet toegestaan aan het laarzenpad. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo