Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Varen

Zwerf je mee over de Beulakerwijde? - boek 1 plek voor 2 personen

Zwerf je mee over de Beulakerwijde? - boek 1 plek voor 2 personen

Waar

Bezoekerscentrum De Wieden

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 20,00
 • Ledenprijs€ 14,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Zwerf je mee over de Beulakerwijde? - boek 1 plek voor 2 personen

Let op: boek voor 2 personen 1 plek. 

Door het boeken van 1 plek kunt u met 2 personen gebruik maken één bankje, waar twee personen direct naast elkaar zitten. Voor beide personen samen boekt u 1 plek ( 1 ticket). Dit kunnen twee volwassenen zijn, maar ook een volwassene en een kind. Als beide personen maar deel uitmaken van hetzelfde huishouden.

Zwerf je mee op de waterbus over de Beulakerwijde en langs het verdronken dorp Beulake? De waterbus vaart in juli niet zoals gebruikelijk naar en van Blokzijl en Giethoorn, maar vaart over de Beulakerwijde. De tocht duurt een uur. Het is een rondvaart zonder gids en zonder uitleg van de schipper; je kunt onderweg volop genieten van de verschillende water- en moerasvogels en de weidsheid.

In tegenstelling tot wat je van ons gewend bent is het noodzakelijk om vooraf te reserveren, kunnen fietsen niet mee en wordt er niet geholpen bij in- en uitstappen. Je reserveert een bankje voor twee personen uit één huishouden/gezelschap in de waterbus. De schipper wijst je de gereserveerde plekken. Houd er rekening mee dat er plekken binnen en plekken buiten op het dek zijn. Vooraf is niet te zeggen op welke plek u komt te zitten.

 

Annuleren 

Afbellen vanwege verkoudheid of koorts bij huisgenoten kan bij voorkeur zo vroeg mogelijk maar tot minimaal een uur voor vertrek. Je kunt bellen met het bezoekerscentrum, dat tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar is. In dat geval wordt geld teruggestort.

Afbellen vanwege verkoudheid van de schipper of koorts bij huisgenoten van de schipper, kan tot minimaal anderhalf uur voor vertrek, maar natuurlijk zo vroeg mogelijk. Als we geen vervanger hebben wordt de tocht geannuleerd.

Deze tocht kan ook vanwege weersomstandigheden en te weinig deelnemers geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren.

Graag een kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum.

Richtlijnen

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 17 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:

 • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact
 • Was/ontsmet je handen bij het betreden van het bezoekerscentrum en de waterbus
 • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
 • Nies en/of hoest in je elleboog
 • Kom niet naar het bezoekerscentrum als je verkoudheidsklachten hebt

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum De Wieden
 • Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster (OV)
 • 0527205660
 • [email protected]
 • Facebook
 • Volg vanaf de snelwegen in de regio de borden voor Weerribben-Wieden. Daarna wordt Bezoekerscentrum De Wieden verder op de borden aangegeven.

logo