Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vaarprogramma aangepast op tropische dagen

08 augustus 2022 | Lida Blok

In het water is het lekker afkoelen als het tropisch warm is. Op de metalen boten op het water kunnen de temperaturen juist flink oplopen. Daarom is het vaarprogramma van Bezoekerscentrum De Wieden tijdelijk aangepast vanwege de tropische temperaturen.

avondexcursie De Wieden

Extra Volle Maan tocht en avondtocht in De Wieden

De open excursieboten varen met vanwege de warmte met een aangepast programma. Er zijn overdag minder excursies en 's avonds extra vaartochten.

Op vrijdag 12 augustus is er een extra Volle Maantocht van 21 – 23 uur. Een unieke kans om de bijzondere nachtelijke sfeer in De Wieden vanaf het water te beleven!  Klik hier voor meer informatie over de Volle Maantocht.

Op zaterdag 13 augustus kun je om 19 uur aan boord voor een extra avondtocht. Geniet van de bijzondere sfeer op het water aan het einde van de dag. Je hoort alleen het ruisen van het riet en de vogels, zelfs de boot fluistert tijdens deze tocht. Klik hier voor de extra vaartocht Kleurrijk avondlicht.

Ecowaterbussen varen een paar dagen niet vanwege te grote hitte aan boord

De ecowaterbussen zijn vanwege de tropische temperaturen uit de vaart van donderdag 11 t/m zondag 14 augustus. Op het metalen dek wordt het zo heet dat je er bijna een eitje op kunt bakken. Check voor de actuele informatie over de vaartijden van de ecowaterbus altijd even de website www.nm/nl/ecowaterbus.

 

Lida Blok