Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kranen en dumpers bij entree bezoekerscentrum Dwingelderveld

18 september 2018 | Gina Bisschop

De komende dagen wordt de entree van bezoekerscentrum Dwingelderveld aangepakt. Aan de linkerkant van het bezoekerscentrum ligt een gebied met struik- en dopheide. De laatste jaren zijn hier ook veel grassen in gaan groeien. Om de heide te herstellen is er in de afgelopen weken een laag grond afgegraven.

Kranen en dumpers entree bezoekerscentrum Dwingelderveld

De entree lag er ietwat treurig bij, maar daar komt deze week verandering in. Een aannemer is begonnen met het opbrengen van plagmateriaal. Het zijn geen plagstroken, maar verkruimeld plagmateriaal, afkomstig uit het Dwingelderveld.

Plagsel uit het Dwingelderveld

Op dit moment worden er veel werkzaamheden uitgevoerd in het Dwingelderveld vanwege de zogenaamde PAS-maatregelen.  In het gebied worden verschillende stukken gemaaid of geplagd om ook daar de heide te herstellen. Het geplagde materiaal is geschikt voor het heideherstel bij de entree van het Dwingelderveld.

Bekende resultaten

In het Noordenveld is jaren geleden dezelfde methode toegepast en dit leverde goede resultaten op. Het duurt wel een paar jaar voordat er weer mooie begroeiing ontstaat met struik- en dopheide en de kenmerkende kruiden en bloemen. Als alles in volle bloei staat, is de entree van het bezoekerscentrum een mooie afspiegeling van het Dwingelderveld.  

Met een kraan en dumper wordt het plagsel aangebracht
G. Fieten
Gina Bisschop