Ga direct naar inhoud

Informatieavond vrijwilligerswerk Zuid Drenthe in bezoekerscentrum Dwingelderveld

Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld en beheereenheid Zuid Drenthe hebben we op dit moment diverse vrijwilligersvacatures. Speciaal hiervoor organiseren wij een informatieavond op dinsdag 31 oktober 2023. Op deze avond zijn het vooral de vrijwilligers die vertellen wat het vrijwilligerswerk inhoudt.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Werken bij bezoekerscentrum Dwingelderveld

Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen komen jaarlijks zo'n 160.000 bezoekers. Met een team van ongeveer 70 vrijwilligers zorgen wij voor een bruisend centrum. We zijn hier op zoek naar mensen die het leuk vinden om bezoekers te woord te staan aan de balie, te helpen bij jeugdactiviteiten en evenementen en mensen die de tuin willen onderhouden. Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Meld je dan aan voor de informatieavond. 

Werken bij beheereenheid Zuid Drenthe

Onder beheereenheid Zuid Drenthe vallen meerdere natuurgebieden, waaronder het Mantingerveld en het Dwingelderveld. Voor beide gebieden zoeken we beheervrijwilligers.

Aan de rand van het Dwingelderveld vind je schaapskooi Achter 't Zaand van Natuurmonumenten. Op het erf is een kleinschalige informatieruimte De Zaandstee, deze wordt gerund door het gastteam. Op alle zondagen en op woensdagen in de vakantieperiodes zijn er demonstraties wolverwerking verzorgd door het wolteam. Voor beide teams zoeken we versterking.

Daarnaast hebben we een vacature voor een vrijwillig boa. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact op met Tineke.

Vrijwilligerswerk in Zuid Drenthe

Programma informatieavond 31 oktober

  • 19.30 uur Ontvangst
  • 19.45 uur Toelichting op het werk van Natuurmonumenten en de rol van de vrijwilliger
  • 20.00 uur Vrijwilligers vertellen
  • 21.00 uur Pauze
  • 21.15 uur Vragen                                                                                                                    
  • 21.30 uur Gelegenheid om afspraak te maken voor een intakegesprek

In verband met een goede voorbereiding is het fijn te weten hoeveel mensen er komen. Stuur even een berichtje naar Gina Bisschop [email protected] (bezoekerscentrum Dwingelderveld) of Tineke Bouwmeester [email protected] (beheereenheid Zuid Drenthe). Vergeet niet hierin je naam, adres, telefoonnummer en interesse te vermelden. Ook met vragen kun je bij Gina en Tineke terecht.

Graag tot de 31ste oktober in het Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22, 7963 RA in Ruinen.

NB. Als vrijwilliger bij Natuurmonumenten krijg je kilometervergoeding tot 25 km enkele reis.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid