Ga direct naar inhoud
Goede voornemens, meer buiten bewegen

Goede voornemens, meer buiten bewegen

Wat zijn jouw voornemens voor het nieuwe jaar? Meer tijd aan jezelf besteden, actiever worden of een gezonder leven leiden? Ga buiten sporten of maak een lange wandeling in de natuur! Onze routes en activiteiten helpen je op weg. Neem de tijd om de natuur te verkennen en ontdek welke positieve invloed dit op jou heeft. We zetten hier de mooiste routes voor je op een rij.

MTB Loonse en Drunense Duinen, Brabant

In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Het wisselen van de seizoenen maken ieder bezoek weer een nieuwe belevenis. De MTB-route is een single track van 26 km met veel hoogteverschillen.

Bekijk de MTB-route

Mountainbiken op de Veluwezoom, Gelderland

Aan afwisseling geen gebrek op de route door Veluwezoom. Je fietst bijna 50 kilometer door heuvelachtige natuur. Deze mountainbikeroute onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB-routes in Nederland. Het is een pittige, afwisselende en avontuurlijke route dwars door het uitgestrekte natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom.

Bekijk deze pittige route van 49 km

Actief op Schiermonnikoog, Friesland

Schiermonnikoog is autoluw en dat is te merken. Het is heerlijk stil op het Waddeneiland. De lucht die je inademt is schoon en fris. De trailrun van 21 kilometer start in het dorp. Na ruim één kilometer kom je bij het brede Noordzeestrand. Een eind verder ren je over kronkelende paadjes door duin en naaldbos. Liever wat rustiger aan? Volg dan de wandelroute van 15 km.

Bekijk de trailrunWandelroute 15 km

Natuur is gezond

Minder stress, een lagere bloeddruk en een betere nachtrust, er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de natuur echt gezond voor ons is. Maar wist je dat een bezoek aan de natuur ook zorgt voor een sterker immuunsysteem? Bomen, struiken en planten geven zogenaamde fytonciden af. Dat stofje stimuleert ons afweersysteem. Dus hup naar buiten en inademen die lucht!

Ontdek hoe goed de natuur is

Agenda

Agenda