Routes

De mooiste herfstwandelingen

Kom wandelen en geniet van herfstkleuren, eekhoorns en paddenstoelen in het bos. Download gratis routebeschrijving en kaart.

Update coronavirus: Je bent van harte welkom in onze natuurgebieden! Even uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen heel belangrijk. Laten we er samen voor zorgen dat het mogelijk blijft. Bekijk hier de richtlijnen

Bomenroute 's-Gravelandse Buitenplaatsen, Noord-Holland

Maak een lekker lange wandeling van 17 kilometer over de 's-Gravelandse Buitenplaatsen. Op de bomenroute kom je reusachtige eiken en beuken tegen.

Bekijk de route

Nationaal Park Drents-Friese Wold, Drenthe en Friesland

Zie ze springen van tak naar tak, die ijverige eekhoorns in het najaar. Dan eten ze zich rond met eikels, kastanjes, beukennootjes en dennenappels. In het bos is er genoeg te vinden. Wat ze niet op kunnen verstoppen ze voor de winter.

Bekijk de route

Herfstwandeling Kaapse Bossen, Utrecht

Slingerende bospaadjes en lanen bedekt met beukennootjes, eikels en kastanjes. In de Kaapse Bossen is de herfst begonnen! Beklim de toren en kijk uit over het herfstbos.

Bekijk de route

Volg de beek in de Leuvenumse Bossen, Gelderland

De Leuvenumse Beek slingert zich door het bos. Een betoverende plek waar zomaar een ijsvogel voorbij kan flitsen, op jacht naar visjes. Bij langdurige regenval mag de beek buiten haar oevers treden. Dat voorkomt benedenstrooms wateroverlast en levert tegelijkertijd natuurwinst op. Door al dat water ontstaan er nieuwe schuilplaatsen voor vissen.

Bekijk de route

Paddenstoelen op Landgoed de Slotplaats, Friesland

Paddenstoelen in overvloed in de bossen op dit landgoed. Op de omgevallen, dode bomen groeien ze in alle soorten en maten. Na de wandeling kun je in Genieterij De Slotplaats weer op adem komen met een 'afternoon-tea'.

Bekijk de route

Kampina, Noord-Brabant

Struin door een voormalige productiebos, speur naar de ijsvogel langs de Beerze en ontdek waarom deze route de naam Kerkpad draagt. Houd tijdens het wandelen de bruine pijltjes in de gaten.

Bekijk de route

Oisterwijkse bossen, Noord-Brabant

Wandel door de gevarieerde bossen en langs pittoreske vennen. Geniet van de natuur tijdens deze wandeling van ongeveer een uur. Als je niet stil zou blijven staan...

Bekijk de route

Landgoederen in De Graafschap, Gelderland

Hou je van een stevige wandeling? Haal dan je hart op aan de 16 km lange wandelroute door vier mooie gebieden van De Graafschap voert: landgoederen Velhorst, Enzerinck en ’t Waliën en natuurgebied Grote Veld.

Bekijk de route

Bergherbos, Gelderland

Een wandeling die het bos afwisselt met mooie uitzichten over glooiende akkers in het Bergherbos. De wandelroute begint en eindigt bij het sprookjesachtig gelegen restaurant ’t Peeske.

Bekijk 7 km route2 km route

Agenda

OERRR Vier de herfst op Tiengemeten
wo 21 okt
Op pad met kinderen

OERRR Vier de herfst op Tiengemeten

Het is herfst! En dat vier je op Tiengemeten met herfstschatten die je zelf omtovert tot een kunstwerk. Kom je ook?

paddenstoelen kijken
wo 21 okt
Op pad met kinderen

Kom speuren naar paddenstoelen bij Landgoed Voorstonden met OERRR

Detective gezocht! Ga mee speuren naar paddenstoelen op Landgoed Voorstonden bij Brummen en ontdek hun grootste geheimen.

Herfst van OERRR - Bönnink (Winterswijk)
wo 21 okt
Op pad met kinderen

OERRR paddenstoelen zoeken- Bönnink (Winterswijk)

Het regent bladeren en paddenstoelen schudden hun hoedjes. Ga mee en ontdek hoe mooi landgoed Bönnink is in de herfst.

logo