Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Lionserpolder

Lionserpolder

Welkom in de Lionserpolder

Vanaf het Jabikspaad dat dwars door de Lionserpolder loopt, zijn de weidevogels perfect te bewonderen.

Simon de Winter
Simon de Winter

Boswachter van dit gebied

Meer over Lionserpolder
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  De Lionserpolder gelegen tussen Jorwerd en Lions is voor een deel in beheer bij Natuurmonumenten. Op het andere deel vindt particulier natuurbeheer plaats door boeren. De laagst gelegen percelen zijn in bezit van Natuurmonumenten. Dit zijn de meest aantrekkelijke plaatsen voor weidevogels. Het gebied is door de overheid aangewezen als vogelreservaat. Met jullie steun kunnen we in samenwerking met de boeren deze polder nóg natuurvriendelijker inrichten. Waar mogelijk verhogen we het waterpeil verder. Dat zorgt voor een rijker bodemleven, waar vervolgens veel vogels zich tegoed aan kunnen doen.

  Vlog: Op Skrok met boswachter Sander

  We stalkten boswachter Sander met een camera bij alles wat hij dagelijks zoal doet in het veld. In vier vlogs praat hij over zijn werk en de (weide)vogels maar ook over het beheer en de uitdagingen waar we voor staan in de Friese weidevogelgebieden.

  Kijk mee

  De Greidhoeke. Cultuurhistorie van een rijk weidevogelgebied

  Een leesbaar boek over een prachtige Friese streek waar natuur en cultuurhistorie hand in hand gaan. Het toont aan wat we verloren hebben maar vooral ook wat er nog wél is.

  Bestel dit boek

  Eerste gezamenlijke jaaroverzicht ‘Weidevogels in Fryslân’

  De broedresultaten voor de vier weidevogels grutto, kievit, scholekster en tureluur van de hele provincie Fryslân zijn in 2019 voor het eerst in één overzicht gepresenteerd.

  Lees verder!
  Lionserpolder

  De mooiste routes

 • Fietsen

  Fietsroute Greidhoeke: Skrok, Skrins en de Lionserpolder

  Fiets door het weidegebied van de Greidhoeke, ten zuidwesten van Leeuwarden, en geniet van de vele vogels en prachtige vergezichten.

  • 32.26 km
 • Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Lionserpolder

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo