Vrijwillige groepscoördinator natuurbeheer Ackerdijkse Plassen - woensdag

Vind je het leuk om in de natuur te werken? Steek jij graag je handen uit de mouwen en ben jij een kei in organiseren, regelen, enthousiasmeren en aansturen? De boswachters van Natuurmonumenten zijn op zoek naar een vrijwillige groepscoördinator die op woensdag samen met de vrijwilligersgroep komt helpen in ons natuurgebied Ackerdijkse Plassen (en omgeving) én de coördinatie van deze groep enthousiastelingen verzorgt.

Boerderij Ackerdijkse Plassen

Tijdsbesteding:

Elke woensdag van 09.00 – 16.00 u. Daarnaast 1 à 2 uur per week ter voorbereiding / afronding van de werkdag. Indien er een tweede coördinator is, is het mogelijk om in tourbeurt (één keer in de twee weken) te werken. 

Locatie:

Omgeving van het natuurgebied Ackerdijkse Plassen, op de grens van Rotterdam en Delfgauw. Soms vinden de werkzaamheden ook plaats op de Vlietlanden, buitenplaats de Tempel of andere gebieden in Midden-Delfland.

Wat houdt de functie in?

Rondom het beheerkantoor van de boswachters ligt een bijzonder vogelreservaat, de Ackerdijkse Plassen. Dit is voor het publiek alleen onder begeleiding toegankelijk. Een groep enthousiaste vrijwilligers onderhoudt op woensdag samen met de boswachters dit bijzondere en diverse gebied bestaand uit uitgeveende plasjes, moeras met rietvelden, moerasbos, weidegebied en een erf met boomgaard. Om het werk goed en veilig te laten plaatsvinden, zoeken we een vrijwilliger die een stukje coördinatie op zich willen nemen.

 • Je bereidt met de boswachter de werkdag voor. Dit doe je aan de hand van een (jaar)planning. Op de werkdag coördineer je de werkzaamheden. Na de werkdag schrijf je een kort verslag, zodat de boswachter en de andere vrijwillige groepscoordinatoren weten of  de geplande werkzaamheden zijn gelukt.
 • In de zomerperiode gaan we aan de slag met vooral maaien en hooien en met onderhoud van paden en hekken door het gebied en onderhoud van het erf.
 • In de winterperiode bestaan de werkzaamheden uit het snoeien van bomen, wilgenknotten en het vrijhouden van het moeras van bomen.
 • Jaarrond voeren we werkzaamheden uit zoals het plaatsen en repareren van hekwerken, onderhoud/reparatie van recreatieve voorzieningen zoals banken, infopanelen e.d.

 

Wie zoeken wij?

 • Je stuurt het werk aan, werkt zelf ook mee in de uitvoering, zorgt voor een prettige werksfeer en kan goed motiveren.
 • Je bent inzetbaar op woensdag.
 • Je bent iemand die het leuk vindt om een bijzonder vogelgebied te onderhouden.
 • Je hebt een goede conditie voor fysiek werk.
 • Je woont in de buurt van Rotterdam/ Midden-Delfland.

 

Wat bieden wij?

 • Natuurmonumenten biedt je uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak;
 • Een vast contactpersoon en beschikking over benodigde (veiligheids)voorzieningen bij het werk;
 • Een onkostenvergoeding voor vervoer van en naar de werkplek (max 25 km enkele reis);
 • Een (vrijwilligers)pas voor korting op producten van Natuurmonumenten.

 

Neem contact op!

Is deze vrijwilligersfunctie op je lijf geschreven? Werk jij graag mee aan een mooi Nederland? Neem contact op met boswachter Maarten Vos: m.vos@natuurmonumenten.nl 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo