Wandelen

Terug naar Toen: Cultuurhistorische wandeling

Terug naar Toen: Cultuurhistorische wandeling

Waar

Brunssummerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Terug naar Toen: Cultuurhistorische wandeling

De Brunssummerheide is een uniek gebied: zeer afwisselende en unieke natuur maar ook heel rijk aan historie. Vele verhalen uit de eerdere tijden dreigen vergeten te worden. Daarom nemen onze twee gidsen Bert en Jo je graag mee langs locaties waar verrassende verhalen van toen verteld worden.

Verborgen verleden

Er zijn meerdere historische verhalen die voor jou wellicht geheel onbekend zijn of die bijna vergeten zijn omdat alles door de loop der tijd zo veranderd is. Wist je dat het restaurant gebouwd is op een voormalige stortplaats ( De Aschekoel), dat er tijdens de filmopnamen van een jeugdfilm een paard verzwolgen werd door een aardverschuiving? Wellicht heb je zelf ook nog herinneringen die het vertellen waard zijn. Kortom: een boeiende wandeling met aandacht voor de geschiedenis van het gebied. 

Praktische informatie:

De wandeling doorkruist de westelijke helft van de Brunssummerheide en duurt ongeveer 2,5 uur. Daarom verzoeken wij je stevige schoenen en regenkleding mee te nemen. Deze wandeling is niet geschikt voor jonge kinderen. 

Januari 2022: Wij volgen op dit moment bij alle activiteiten nog steeds volop de richtlijnen van het RIVM. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 15 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.

  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact
  • Nies en/of hoest in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt

Door je deelname aan deze excursie steun je het beheer en behoud van de natuur op de Brunssummerheide.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo