Nieuws van de boswachter

Bijles voor leerlingen van de Jan Campertschool

25 april 2018 | Eveline Blok

Leerlingen van de Jan Campertschool uit Driehuis kregen vandaag een speciale ‘bijles’ van imker Ad van Nood op de meest bijenrijke plek van Velsen: buitenplaats Beeckestijn.

Bijles

Afgelopen herfst hebben kinderen van de Jan Campertschool samen met familie van de laatste bewoners van Beeckestijn (de familie Boreel), boswachters en vrijwilligers zo’n 40.000 bloembollen op Beeckestijn geplant.

De narcissen, tulpen, bosanemonen, blauwe druifjes en Haarlems klokkenspel staan nu in volle bloei. De bloemenzee trekt niet alleen meer bezoekers uit binnen- en buitenland naar de buitenplaats, maar biedt vooral ook meer nectar en stuifmeel aan bijen en andere bestuivers. En die hebben het moeilijk in Nederland...

Het verhaal  van de imker sluit aan bij de campagne ‘Help de bij’ die Natuurmonumenten onlangs gestart heeft. Daarbij roepen we kinderen op om mee te doen met de Bijenbrigade. Met het aanvragen van een gratis actiepakket leer je hoe je een bijenhotel en bloembommetjes maakt, zodat bijen kunnen eten en een plek hebben om een nest te maken.

Na afloop van de les van de imker mochten de kinderen honing proeven en hebben ze met boswachter Mike en tuinbaas Kees op de buitenplaats gezocht naar de bloembollen die ze vorig jaar geplant hebben.

Eveline Blok
Eveline Blok
logo