Nieuws van de boswachter

Voorjaarsbloeiers in Noord-Holland

01 maart 2019 | Eveline Blok

De Hortus Bulborum, Brasserie Beeckestijn en buitenplaats Beeckestijn hebben alles in huis voor een kleurrijk dagje uit! Nu de tijd van de voorjaarsbloeiende bloembollen weer aangebroken is, hebben we een mooi arrangement voor je samengesteld.

Voorjaarsbloeiers in Noord-Holland

Schatkamer van historische bolgewassen

‘s Ochtends ontvangen we je bij de Hortus Bulborum (Zuidkerkenlaan 23a, Limmen) met een heerlijk kopje koffie/thee met appeltaart. Aansluitend neemt een gids van de Hortus je mee door de enige tuin ter wereld waar inmiddels meer dan 4.000 verschillende voorjaarsbolgewassen zijn verzameld. De tuin is daarmee uniek in zijn soort. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit historische tulpen, narcissen en hyacinten. Daarnaast zijn er prachtige en waardevolle verzamelingen van fritillaria's en van krokussen gemaakt en in de museumtuin opgeplant.

Lunchen in stijl

Aan het eind van de ochtend rij je op eigen gelegenheid door de rijkgeschakeerde bollenvelden van Limmen naar Velsen-Zuid, waar je kunt ontspannen met een heerlijke lunch bij Brasserie Beeckestijn (Rijksweg 130, Velsen-Zuid). De brasserie is gevestigd in één van de twee authentieke koetshuizen op buitenplaats Beeckestijn. Brasserie Beeckestijn werkt met seizoensgebonden streekproducten en ingrediënten uit de moestuin van de buitenplaats. Speciaal voor dit arrangement heeft de brasserie een lunchmenu samengesteld. Dit wordt geserveerd met een verfrissende alcoholvrije cocktail.

Rijke stinsenflora

Buitenplaats Beeckestijn heeft een rijke geschiedenis als buitenplaats voor gegoede Amsterdammers. Het is een rijksmonument en staat internationaal bekend om de veel verschillende historische tuinstijlen. Rond het landhuis liggen de geometrisch aangelegde tuinen in classicistische stijl. Verderop ligt het parkbos in landschapsstijl met slingerpaden, boomgroepen en verrassende doorkijkjes.
Na de lunch neemt een gids van Natuurmonumenten je mee door de tuinen en het parkbos van buitenplaats Beeckestijn. Hier kun je genieten van onder meer sneeuwklokjes, krokussen, sneeuwroem, narcissen, winterakonieten, sterhyacinten, vogelmelk, Italiaanse aronskelk, boshyacinten, holwortel, kievitsbloemen, lente- en zomerklokjes. De stinsenflora van Beeckestijn is zeer soortenrijk, waarbij het roomwitte Haarlems klokkenspel eruit springt.

Reserveren

Wil je ook een dag genieten van de voorjaarsbloeiers in Noord-Holland? Reserveer dan meteen!

Eveline Blok
Eveline Blok
logo