Gezocht: vrijwillige boswachters (leden)werving op Buitenplaats De Tempel

De boswachters van Natuurmonumenten in de regio Rotterdam en Midden-Delfland zijn op zoek naar vrijwillige boswachters die kunnen helpen met (leden)werving. Houd je van de natuur, ben jij gastvrij en vind je het leuk om de bezoekers welkom te heten op de prachtige Buitenplaats De Tempel? Dan zoeken we jou!

Vrijwillige boswachter Julia op Landgoed De Tempel en het Rotterdams platteland

Deze vacature is open voor sollicitaties!

Iedereen snakt naar groen

Wie al eens op het Rotterdams platteland is geweest, weet hoe bijzonder dit natuurgebied is. Ook voor Natuurmonumenten is dit uniek. Waarbij we op de Veluwe een aangesloten stuk natuur beheren, werken we hier op kleinere stukken samen met boeren, gemeenten, vrijwilligers. De skyline, opstijgende vliegtuigen en de snelweg zijn nooit ver weg.

Des te belangrijker vinden de boswachters van Natuurmonumenten het om dit groene gebied te beschermen. Voor de dieren en planten. Maar ook omdat iedereen in de stad snakt naar groen.

Werk op een bijzondere plek vlakbij de stad

Als boswachters van Natuurmonumenten willen we graag nóg beter te vinden zijn door bezoekers. Op bijzondere plekken, zoals Belevenisboerderij Schieveen en Buitenplaats De Tempel, staan onze vrijwilligers klaar om tips te geven over de omgeving en mensen kennis te laten maken met het werk van Natuurmonumenten. Want waar kun je bezoekers beter uitnodigen de natuur te steunen en lid te worden dan hier?

Julia, vrijwillige boswachter op Buitenplaats De Tempel: "De meeste mensen weten eigenlijk al hoe belangrijk het is om natuur te beschermen, dus je hoeft het Natuurmonumenten-lidmaatschap nauwelijks te verkopen. Ze vinden het fijn om lid te worden en zo hun steentje bij te dragen.”

Wie zoeken wij?

Houd je van de natuur, ben jij gastvrij en vind je het leuk om de bezoekers welkom te heten in onze prachtige natuurgebieden? Dan zoeken we jou! We zorgen op locatie voor benodigdheden om het gesprek met de bezoeker zo laagdrempelig mogelijk aan te knopen, bijvoorbeeld door het plaatsen van een mobiel informatiepunt met leuke wetenswaardigheden over de natuur en het natuurgebied.

Tijdens onze vrijblijvende online kennismakingsbijeenkomsten vertellen we je er graag meer over.

Help ons wanneer het jou uitkomt!

Bepaal zelf welke tijd je wanneer wilt inzetten! In overleg met de groepscoördinator wordt het rooster bepaald. Is dit voor drie maanden lang elk weekend of 1x per maand voor een langere periode? Dat bepaal je in overleg! Wij zorgen voor een vast contactpersoon, duidelijke informatie en bieden je trainingen om je kennis actueel te houden.

Wat bieden wij?

  • Werk op de mooiste plekken rondom Rotterdam
  • Een inwerkprogramma en diverse trainingen (passend bij jouw interesse en behoeften)
  • Een reiskosten vergoeding
  • Een vrijwilligerscontract incl. verzekering
  • Kleding passend bij je functie (in bruikleen)

Vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten, iets voor jou?

Julia, vrijwilliger op het Rotterdams platteland en zichtbaar op bovenstaande foto, legt uit waarom zij vrijwilliger is geworden.

“Ik ben vrijwilliger bij Natuurmonumenten omdat ik graag in de natuur ben. En daar is er zo weinig van in Nederland, zeker in de regio Rotterdam! Ook vind ik het leuk om contact met mensen te hebben. Als vrijwilliger kan ik dit perfect combineren: in de natuur mensen laten ervaren hoe fijn het is om planten en dieren in de buurt te hebben. Maar ook hoe belangrijk het is dat we natuur en dieren beschermen. De meeste mensen weten dat eigenlijk al, dus je hoeft het Natuurmonumenten-lidmaatschap nauwelijks te verkopen. Ze vinden het fijn om lid te worden en zo hun steentje bij te dragen.”

Meld je aan!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar boswachter Cynthia Meulenkamp via [email protected].

Na ontvangst van jouw reactie starten we eerst met vrijblijvende online kennismakingsbijeenkomsten, tijdens deze bijeenkomsten kom je erachter of deze vrijwilligersfunctie en Natuurmonumenten bij je past.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo