Ga direct naar inhoud

Gezocht: vrijwillige boswachters (leden)werving op Buitenplaats De Tempel

De boswachters van Natuurmonumenten in de regio Rotterdam en Midden-Delfland zijn op zoek naar vrijwillige boswachters die kunnen helpen met (leden)werving. Houd je van de natuur, ben jij gastvrij en vind je het leuk om de bezoekers welkom te heten op de prachtige Buitenplaats De Tempel? Dan zoeken we jou!

Vrijwillige boswachter Julia op Landgoed De Tempel en het Rotterdams platteland

Deze vacature is open voor sollicitaties!

Wie zoeken wij?

 

Op zondagen vang je met een collega vrijwilliger bezoekers op die op of via De Tempel een wandeling of fietstocht maken. Je beantwoordt vragen van bezoekers. Verder vertel je over het werk van Natuurmonumenten op deze bijzondere plek die we de komende jaren verder opknappen. Daarnaast vraag je bezoekers heel concreet of ze een bijdrage willen leveren aan De Tempel met een lidmaatschap of een donatie. Je wordt een ware Tempel-ambassadeur! Een buddy en veel informatie ondersteunen je hierbij.

Je takenpakket

Tijdens onze vrijblijvende online kennismakingsbijeenkomsten vertellen we je er graag meer over, maar denk aan de volgende taken:

 • Welkom heten van bezoekers op De Tempel
 • Beantwoorden van vragen
 • Werven van nieuwe leden of donateurs
 • Uitreiken van een goodie-bag en tegoedbon na inschrijving
 • Informeren van bezoekers met behulp van een informatiepunt en app
 • Kinderen enthousiasmeren voor de natuur door bingo/zoekkaarten uit te reiken
 • Op- of afbouwen van het informatiepunt en foodtruck

Help ons wanneer het jou uitkomt!

Bepaal zelf welke tijd je wanneer wilt inzetten! In overleg met de groepscoördinator wordt het rooster bepaald. Is dit voor drie maanden lang elk weekend of 1x per maand voor een langere periode? Dat bepaal je in overleg! Wij zorgen voor een vast contactpersoon, duidelijke informatie en bieden je trainingen om je kennis actueel te houden. In het kort kan je rekening houden met de volgende tijdsbesteding:

 • Minimaal 6 keer per jaar.
 • Op zondag: je bent ingeroosterd van 11.00 tot 14.30 uur of 14.00 tot 17.30 uur
 • Bij voorkeur bereid om daarnaast met enige regelmaat in te vallen
 • Je niet gewerkte diensten tijdens vakanties compenseer je door een (paar) keer extra te werken als anderen met vakantie zijn.

Wat bieden wij?
 • Werk op één de mooiste plekken rondom Rotterdam
 • Afwisselend vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team van vrijwilligers
 • Een inwerkprogramma, een buddy en een training om je te ondersteunen bij het werven
 • Een vast contactpersoon en beschikking over de benodigde voorzieningen
 • Een reiskostenvergoeding
 • Een vrijwilligerscontract incl. verzekering
 • Kleding passend bij je functie (in bruikleen)
 • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten

Meld je aan!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar boswachter Cynthia Meulenkamp via [email protected].

Na ontvangst van jouw reactie starten we eerst met vrijblijvende online kennismakingsbijeenkomsten, tijdens deze bijeenkomsten kom je erachter of deze vrijwilligersfunctie en Natuurmonumenten bij je past.

Waarom zijn wij in dit gebied?

Iedereen snakt naar groen. Wie al eens op het Rotterdams platteland is geweest, weet hoe bijzonder dit natuurgebied is. Ook voor Natuurmonumenten is dit uniek. Waarbij we op de Veluwe een aangesloten stuk natuur beheren, werken we hier op kleinere stukken samen met boeren, gemeenten, vrijwilligers. De skyline, opstijgende vliegtuigen en de snelweg zijn nooit ver weg.

Des te belangrijker vinden de boswachters van Natuurmonumenten het om dit groene gebied te beschermen. Voor de dieren en planten. Maar ook omdat iedereen in de stad snakt naar groen.

Werk op een bijzondere plek vlakbij de stad

Als boswachters van Natuurmonumenten willen we graag nóg beter te vinden zijn door bezoekers. Op bijzondere plekken, zoals Belevenisboerderij Schieveen en Buitenplaats De Tempel, staan onze vrijwilligers klaar om tips te geven over de omgeving en mensen kennis te laten maken met het werk van Natuurmonumenten. Want waar kun je bezoekers beter uitnodigen de natuur te steunen en lid te worden dan hier?

Julia, vrijwillige boswachter op Buitenplaats De Tempel: "De meeste mensen weten eigenlijk al hoe belangrijk het is om natuur te beschermen, dus je hoeft het Natuurmonumenten-lidmaatschap nauwelijks te verkopen. Ze vinden het fijn om lid te worden en zo hun steentje bij te dragen.”

 

Vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten, iets voor jou?

Julia, vrijwilliger op het Rotterdams platteland en zichtbaar op bovenstaande foto, legt uit waarom zij vrijwilliger is geworden.

“Ik ben vrijwilliger bij Natuurmonumenten omdat ik graag in de natuur ben. En daar is er zo weinig van in Nederland, zeker in de regio Rotterdam! Ook vind ik het leuk om contact met mensen te hebben. Als vrijwilliger kan ik dit perfect combineren: in de natuur mensen laten ervaren hoe fijn het is om planten en dieren in de buurt te hebben. Maar ook hoe belangrijk het is dat we natuur en dieren beschermen. De meeste mensen weten dat eigenlijk al, dus je hoeft het Natuurmonumenten-lidmaatschap nauwelijks te verkopen. Ze vinden het fijn om lid te worden en zo hun steentje bij te dragen.”

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid