Ga direct naar inhoud

Workshop vachtvilten op De Onlanderij

Workshop vachtvilten op De Onlanderij

Waar

De Onlanden

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 136,00
  • Ledenprijs: € 95,00
Activiteit

Workshop vachtvilten op De Onlanderij

Vachtvilten, wat is dat?

Vachtvilten is de oudste manier van textiel maken. Tijdens deze workshop maak je van een vers geschoren vacht van het Drentse heideschaap of het Schoonebeker schaap je eigen kleed.
De mooie vachtkant blijft ruig en de achterkant wordt samen gevilt met een laag basiswol, zodat het kleed stevig blijft en tegen een stootje (en zelfs in de wasmachine) kan. Het formaat van de vacht is ongeveer 80 x 120 cm.

Programma

Om 10:30 uur is de start met koffie/thee en taart zodat er genoeg energie is om aan de slag te gaan. Het vachtvilten is namelijk een doorlopend proces wat met aandacht en veel geduld uitgeoefend moet worden. Tussendoor zal er een goed verzorgde lunch klaar staan voor ons. Hoe het proces precies in zijn werk gaat, leer je op deze dag.

Houdt er rekening mee dat deze workshop een dag vullend programma bevat, tegen 15:00/16:00 uur zal de workshop afgerond worden. Na de afsluiting neemt iedereen zijn of haar eigen gemaakte (en nog natte!) kleed mee naar huis.

Tijdens deze workshop zal er in groepen worden gewerkt van 3 - 12 personen. Iedereen heeft een eigen verhoogde tafel of er wordt 2 aan 2 gewerkt.

Denk er om dat je tijdens deze workshop met emmers water en zeep aan het werk bent. Daarnaast zal de workshop buiten gehouden worden (overdekt), houd hier rekening mee in je kledingkeuze.

De prijs per ticket is inclusief:

  • Koffie/thee, een versnapering en een verzorgde lunch;
  • Alle benodigde materialen die tijdens de workshop nodig zijn.

De prijs per ticket is exclusief:

  • Vacht, deze kan je ter plekke uitzoeken en betalen. (Witte vachten: €20,- per stuk, gekleurde vachten: €30,- per stuk)

Vragen? Neem contact op met Annemieke van Mooimiek via: [email protected]

Ledenkorting 

Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting op de excursies en activiteiten. Ben je nog geen lid van Natuurmonumenten maar wil je dit wel worden? Meld je dan aan via deze link!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    De Onlanderij