Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Geniet van een high Tea en muziek van het Eudora Kwartet op Fort Nigtevecht

 • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Geniet van een high Tea en muziek van het Eudora Kwartet op Fort Nigtevecht

Waar

Fort bij Nigtevecht

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
 • Normaal€ 45,00
 • Ledenprijs€ 37,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Geniet van een high Tea en muziek van het Eudora Kwartet op Fort Nigtevecht

Zoals Fort Nigtevecht de hoofdstad Amsterdam moest beschermen tegen de vijand, beschermt het Eudora Kwartet de muziek van vrouwelijke componisten. De vier leden van het kwartet wonen in Nederland, maar hun wortels liggen in Turkije en Spanje. Ze vechten voor gendergelijkheid; composities van vrouwen worden altijd ondergewaardeerd, verstopt of ontweken. En zeker vroeger. Het strijkkwartet opent met de 18e-eeuwse Belle van Zuylen met haar lijfspreuk: "Ik heb geen talent voor ondergeschiktheid." Ook op de lessenaar een werk van de jonge Nederlands-Israëlische componiste Karmit Fadael (1996). De titel van haar werk "het kan verkeren", roept Bredero aan. Zijn lijfspreuk gaat over de wisselvalligheid van het leven.

Programma

Eudora Kwartet

 • İdil Yunkuş, viool
 • Ángela Moya, viool
 • Kardelen Buruk, altviool
 • Cèlia Torres, cello

Belle van Zuylen: Quatre menuets
Iet Stants: Strijkkwartet nr. 2 (ca. 1922)
Henriëtte Bosmans: Strijkkwartet (1927)
Germaine Tailleferre: Strijkkwartet (1918)
Karmit Fadael: 't Kan Verkeeren (2022)

Het concert is gecombineerd met een High Tea en een rondleiding:

 • 13:00 uur High Tea
 • 14:00 uur Rondleiding
 • 15:00 uur Start Concert

Stelling van Amsterdam

Samen met 45 andere forten, batterijen, dammen en sluizen vormt Fort bij Nigtevecht de Stelling van Amsterdam. Deze 135 km lange verdedigingslinie moest de hoofdstad Amsterdam tegen de vijand beschermen. Fort bij Nigtevecht ligt verscholen in het groen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Grote delen van het in 1892 gebouwde fort zijn nog intact, zoals de batterijen, liniedijk en de hefkoepels. Om dit fort duurzaam voor de toekomst te behouden, krijgt dit fort de bestemming van vergaderlocatie en pleisterplek voor lokale ondernemers. Geniet voor het concert van een heerlijke High Tea. Daarna is het mogelijk een korte wandeling in en over het fort te maken met uitleg van een fortengids.

Praktische informatie

 • Het kan frisjes zijn in het fort. Denk aan warme kleding of een sjaal.
 • Consumpties (koffie, thee, wijn en bier) verkrijgbaar tegen contante betaling.
 • De locatie is toegankelijk voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid