Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Cultureel

Kijken op Fort Kijkuit

Kijken op Fort Kijkuit

Waar

Fort Kijkuit

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 2,00
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • Normaal€ 2,00
  • LedenprijsGratis
  • Gratis
Activiteit

Kijken op Fort Kijkuit

Bezoek het wachthuis

Samen met de fortengids wandel je over het fortterrein en hoor je alles over de bijzondere geschiedenis van deze plek. Op het terrein staan drie gebouwen die samen Fort Kijkuit vormen. Onder begeleiding van de gids krijg je een uniek kijkje in wachthuis; het gebouw waarin nu de boswachters werken. 

In 2014 is dit gebouw grondig gerenoveerd en de herbestemming won zelfs de Europa Nostra-prijs voor behoud van cultureel erfgoed. Ook kun je een bezoek brengen aan het kruithuis. Dit gebouw herbergt momenteel een onbemand informatiepunt, waar je meer kunt leren over het fort, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en flora en fauna in het laagveen. Met een beetje geluk wordt de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waar Fort Kijkuit onderdeel van uitmaakt, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

OERRR en ijsvogels

Bezoekers op het fort worden ontvangen door een boswachter. Heb je vragen, dan kun je altijd bij hen terecht. Op het terrein zijn een paar leuke OERRR-opdrachtjes uitgezet door de kinderen, die zij mét of zonder boswachter kunnen doen. Kom ook even kijken naar de ijsvogelwand! Wie weet zie je een ijsvogel voorbij vliegen.. Of bekijk vanaf het uitzichtpunt de Horstermeerpolder en natuurgebied De Put.


 

Praktische informatie

  • De rondleidingen over Fort Kijkuit worden doorlopend gegeven tussen 12:00 en 16:00 uur.
  • Leden van Natuurmonumenten mogen gratis deelnemen aan een korte rondleiding over het fort en/of de OERRR-activiteiten. Toegangsprijs voor niet-leden is €2,- voor volwassenen en €1,- voor kinderen. 
  • Tijdens de openstelling kunt u ook lid worden van Natuurmonumenten. U krijgt dan een mooie welkomstgeschenk én kunt gelijk gratis naar binnen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Huisregels

Verkennen

logo