Word lid
Wandelen

Wandelroute Gooilust, vlak bij Hilversum

Wandelroute Gooilust, vlak bij Hilversum

3.33 km

Waar

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Wandelen

Wandelroute Gooilust, vlak bij Hilversum

Ontdek met deze wandeling een van de ’s Gravelandse Buitenplaatsen. De wandelroute bij Gooilust gaat door een parkbos met bijzondere bomen zoals de kaukasusspar.

De wandelroute komt langs alle historische 'hotspots' van het landgoed: de romantische rododendronvallei, de ommuurde siertuin, het statige landhuis, de exotische bomenverzameling en het sterrenbos.De wandelroute begint en eindigt bij het informatiepaneel aan de voorzijde van landgoed Gooilust.

Route is gemarkeerd met gele paaltjes.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Informatiepaneel witte toegangshek: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem op de A1 de afslag Naarden-West. Bij de stoplichten (Torenflat) rechtsaf. Ga de spoorwegovergang over. Volg de weg ca. 1,9 km tot aan rotonde. Sla rechtsaf. Volg de weg helemaal tot weer een rotonde. Sla rechtsaf (je rijdt nu op de N236). Sla bij de stoplichten linksaf richting ’s-Graveland. Rijd het Noordereinde geheel af (ca. 2,4 km) tot stoplichten bij de kruising Leeuwenlaan. Steek deze kruising over, je rijdt nu op het Zuidereinde. Na ca. 900 m bij stoplichten linksaf inrit “Gooilust” inrijden (smeedijzeren hek). Aan weerszijden van deze weg is ruimte om te parkeren.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Je neemt vanaf NS-station Hilversum buslijn 105 tot de halte Smidsbrug. Vandaar 1 km wandelen over het Zuidereinde. Je kunt ook een OV-fiets huren op station Hilversum.

De route

 Startpunt

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek Informatiepaneel witte toegangshek

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Wat wij hier doen

We helpen je graag

In het bezoekerscentrum staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wil wandelen, fietsen, varen, mountainbiken of paardrijden, we helpen je graag op weg. Dat doen we samen met tientallen vrijwilligers. Zij verzorgen ook excursies en andere activiteiten, voor jong en oud. Voor groepen, scholieren en kinderfeestjes zijn er speciale mogelijkheden. We verwelkomen je graag om je in de natuur iets geweldigs te laten beleven! Natuur waar je van kunt genieten en die we zorgvuldig beschermen.

Help mee de natuur te beschermen
3.33 km

Wandelroute Gooilust, vlak bij Hilversum