Wandelen

De gevolgen van stikstof

De gevolgen van stikstof

Waar

Heumensoord

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 7,00

Volgeboekt

Activiteit

De gevolgen van stikstof

Nieuwsgierig over de werking van stikstof? Ga dan mee op deze excursie, op zondag 16 april, de boswachter legt alles uit!

Planten hebben stikstof nodig als voedingsstof, maar te veel hiervan is slecht voor de natuur. Kwetsbare planten die niet van stikstof houden, worden verdrongen door planten die veel harder gaan groeien door stikstof. Doordat deze planten harder gaan groeien en de andere planten beconcurreren, wordt het landschap eentonig en dit levert een gevaar op voor de voedselproductie. We hebben insecten nodig voor de bestuiving van onze gewassen, deze insecten zijn afhankelijk van bepaalde plantensoorten. Wanneer deze verdwijnen, verdwijnen ook de insecten. 

Ga je mee en duik je de wereld in van het stikstofprobleem? Heb jij dringende vragen die je aan de boswachter wil stellen om meer te weten te komen? Meld je dan nu aan en ga met ons mee!

Aanmelden

Deze wandeling is gericht op volwassenen. Onder begeleiding van hun ouders zijn (oudere) kinderen welkom en kunnen zich aanmelden. We vertrekken om 14.00 vanaf de parkeerplaats op aan de Beukenlaan in Nijmegen. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Rond 16:00 uur is de wandeling afgelopen. Er kunnen maximaal 15 mensen mee. Wil je ook mee? Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Tips van de boswachter

  • Trek stevige wandelschoenen aan
  • Draag kleding die past bij het weer

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur in Heumensoord.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Beukenlaan
  • Beukenlaan, Nijmegen (GD)
  • Facebook
  • Je vindt Heumensoord aan de zuidkant van Nijmegen; rijd via de Heyendaalseweg of de Sint Annastraat via de Scheidingsweg naar de parkeerplaats aan de Beukenlaan.

logo