Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

Help de boswachter van OERRR

Help de boswachter van OERRR

Waar

Heumensoord

Vertrekpunt
Kosten
Kinderen
  • Normaal€ 6,00
  • Ledenprijs€ 4,20
  • € 4,20

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Help de boswachter van OERRR

Altijd al willen weten wat een boswachter allemaal doet? Kom dan de boswachter een ochtend helpen. Hij laat je zien wat hij in de bos tegenkomt en wat voor werk hij moet doen.

De boswachters van OERRR in Heumensoord moeten veel verschillende dingen weten en kunnen. Zo moeten ze weten hoe het gaat met de planten en dieren in het natuurgebied. Samen gaan we helpen het de dieren en planten beter naar hun zin te maken. We doen dat door boompjes op de heide weg te halen. Hierdoor komt er meer licht op de bodem en groeit de heide beter. Vlinders en insecten worden hier weer heel blij van. De takken leggen we op een hoop, daar kunnen kleine zoogdieren, zoals egel en muis in schuilen, hagedissen kunnen overwinteren en vogels kunnen er niet alleen schuilen, maar ook hun nestjes bouwen.

Praktische informatie
Word jij boswachter van OERRR? Tijdens deze ochtend word je om 10.00 uur welkom geheten bij het beheerkantoor van Heumensoord aan de Scheidingsweg 99 in Malden (Nijmegen). Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de OERRR-boswachter. De ochtend duurt tot 12.30 uur. Er kunnen maximaal 20 kinderen mee. Ouders hoeven niet mee, mag wel. Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Wil je ook mee? Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur in Heumensoord.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo