Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten presenteert gezamenlijke natuurvisie Greidhoeke

18 maart 2015 | Hanneke Wijnja

Benieuwd naar de natuurvisie die Natuurmonumenten samen met de omgeving heeft opgesteld voor de Greidhoeke? Op 1 april 2015 ben je 's avonds van harte welkom bij de slotpresentatie in Easterein.

Skrins weidevogelgebieden

Vanaf 19.45 uur gaat de zaal in restaurant 'Noflik' in Easterein open. Rond 20.00 uur start het officiële programma en presenteert Natuurmonumenten de gezamenlijke visie. Geïnteresseerd hoe de natuurgebieden Skrok, Skrins en de Lionserpolder er uit gaan zien? Meld je dan snel aan. 

Concept natuurvisie

In oktober en december 2014 kwamen Natuurmonumenten, bewoners en belangstellenden bij elkaar om na te denken over de toekomst van de natuurgebieden Skrok, Skrins en de Lionserpolder, oftewel de Greidhoeke. Gezamenlijk werd een plan opgesteld dat Natuurmonumenten in een concept natuurvisie vervatte. Op 1 april worden de resultaten gepresenteerd. 

Weidevogelparadijs

Boswachter Simon de Winter: ´Skrok, Skrins en de Lionserpolder genieten landelijke bekendheid vanwege de grote aantallen weidevogels. In weidevogelkringen staan ze bekend als 'uitstekende weidevogelgebieden'. De natuurgebieden zijn echter zo geïsoleerd komen te liggen, dat het voortbestaan van de populaties onder druk staat.

Streven naar een robuust weidevogellandschap

Samen met de omgeving keek Natuurmonumenten de afgelopen paar maanden hoe er gestreefd kan worden naar een robuust weidevogellandschap, waarbij de Greidhoeke het brongebied vormt voor de groei van het aantal weidevogels in de weidevogelkerngebieden. Geïnteresseerd? Kom dan gerust langs!

Hanneke Wijnja
Hanneke Wijnja