Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Excursie Landgoed Mookerheide

Excursie Landgoed Mookerheide

3 km

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 9,00
  • Ledenprijs€ 6,00
Kinderen
  • Normaal€ 6,00
  • Ledenprijs€ 3,00
  • € 3,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Excursie Landgoed Mookerheide

Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen.

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Mookerheide. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen gaan we toch al naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Jan J. Luden die het Jachtslot hoog op de stuwwal van Nijmegen bouwde om er voor te zorgen dat de burgemeester van Heumen naar hem omhoog moest kijken. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen. Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hooguit over de bomen en ontdek de omgeving.

Jan Luden wilden in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten en fruit geteeld.

Het herstel van het landgoed door Natuurmonumenten is in volle gang. Oude historische paden worden weer teruggebracht en oude bomen worden vrijgezet van omliggende begroeiing.

Er worden verschillende soorten rondleidingen gegeven. Bij deze excursie word je welkom geheten met een lekker kopje koffie bij de Landwinkel. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten.
In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent.

Meer weten over het project. www.natuurmonumenten.nl/projecten/landgoed-jachtslot-de-mookerheide

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo