Hardlopen

Trailrun Naardermeer

Hardlopen

Trailrun Naardermeer

Train je fit tijdens deze afwisselende route rond natuurgebied Naardermeer.

De trailrunningroute rond het Naardermeer gaat over oude zandwegen bospaadjes en veenvlakten. De ondergrond kan zeer onregelmatig en modderig worden. De route is voor een kwart verhard.

  • Route is gemarkeerd met blauwe pijltjes.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Gasterij Stadzigt
  • Meerkade 2, 1412 AB Naarden (NH)
  • 035 694 8383
  • [email protected]
  • Twitter
  • Vanaf Amsterdam de A1 afslag Naarden-West. Na 2 km de 1e afslag rechts. Je rijdt rechtdoor en komt uit bij de oprit naar Stadzigt. Volg de smalle weg over het wildrooster en je komt uit bij de parkeerplaats van Natuurmonumenten. Vanaf Amersfoort, de A1 afslag Naarden-Bussum. Na afrit rechts, richting Naarden-Vesting, op rotonde links richting Muiden. Bij de verkeerslichten bij de torenflat (Kruising Rijksweg/Kon.Wilhelminalaan) rechtdoor, na 300 meter de 1e afslag links. Je rijdt rechtdoor en komt uit bij de oprit naar Stadzigt. Volg de smalle weg over het wildrooster en je komt uit bij de parkeerplaats van Natuurmonumenten.

Huisregels

De route

 Startpunt

1Muggenbult

De route loopt rond het Naardermeer, meestal uit het zicht van het meer. Op verschillende punten kun je naar het meer lopen. Loop vanaf hier naar de Muggenbult met zicht op het meer, 200 meter heen en terug.

2Observatiehut

Loop hier door een uniek stukje moerasbos naar een observatiehut met zicht op het meer, 300 meter vanaf de hoofdroute.

Observatiehut
Observatiehut
Observatiehut
Observatiehut

3Zompige ondergrond voor sterke enkels

Na een stuk verhard fietspad loop je een drassig weiland in, vergezeld van watervogels en koeien. Bij nat weer is het hier extreem zompig, bij droog weer droogt de modder met afdrukken van koeienpoten en is dit stuk een goede training voor je enkels.

Zompige ondergrond voor sterke enkels
Zompige ondergrond voor sterke enkels

4Observatiehutten

Opnieuw een doodlopend pad van 300 meter naar een observatiehut met zicht op meer. Bekijk je alle observatiehutten dan loop je 1,6 kilometer extra!

Observatiehutten
Observatiehutten

5Laarzenpad

Op dit punt begint het laarzenpad. Loop je over houten vlonders, dan blijf je droog. Het pad voert weer door een stuk moerasbos.

Laarzenpad
Laarzenpad
Laarzenpad
Laarzenpad
Laarzenpad
Laarzenpad
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.