Ga direct naar inhoud
Wandelen

In de voetsporen van Jac. P. Thijsse

In de voetsporen van Jac. P. Thijsse

Waar

Nationaal Park Dwingelderveld

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 12,50
  • Ledenprijs: € 8,75
Activiteit

In de voetsporen van Jac. P. Thijsse

Ken je Jac. P. Thijsse? Hij is een van de oprichters van de vereniging tot behoud van Natuurmonumenten. Wist je dat hij samen met anderen in 1929 in het Dwingelderveld heeft rondgedwaald en gekeken “..of het heidelandschap van Drenthe...ook om bloemenweelde en vogelleven en algemeen landschapsschoon de belangstelling zou kunnen wekken van het grote publiek”. Dit gebied heeft zo veel indruk op hem gemaakt, dat hij vond dat het voor altijd behouden moest blijven. Daar heeft hij dan ook voor gezorgd dankzij de aankoop van een deel van het huidige Dwingelderveld.

 

Door de ogen van Jac. P. Thijsse

Ben je nieuwsgierig geworden naar de historie van het Dwingelderveld en naar Jac. P. Thijsse? Wandel dan mee over een mooi stukje van het Dwingelderveld en kijk door de ogen van één van de grondleggers van Natuurmonumenten. . Onderweg geniet je van de rust, ruimte en verhalen over vroeger. We bezoeken we het Smitsveen en  de gids vertelt over de grafheuvels en natuurlijk over Jac. P. Thijsse.

 

Informatie

  • Heb je een verrekijker, neem die dan mee
  • Start vanaf de parkeerplaats bij familiepad in Lhee
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Draag geschikt schoeisel. Wij adviseren om in de natuur altijd dichte schoenen te dragen in verband met de veiligheid

 

Groepen en feestjes

Wil je met meer dan 8 personen deelnemen aan één van onze activiteiten? Doe dan een excursie op aanvraag. Voor een excursie met volwassenen en/of kinderen kun je hier contact met ons opnemen en voor een kinderfeestje kun je hier contact met ons opnemenLet op: aanmelden moet minimaal drie weken van te voren.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid