Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Winterwandeling met snert op de Oude Buisse Heide

Winterwandeling met snert op de Oude Buisse Heide

Waar

Oude Buisse Heide

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 12,50
  • Ledenprijs€ 10,00
Kinderen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 10,00
  • € 10,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Winterwandeling met snert op de Oude Buisse Heide

De wandeling start op zaterdag 21 december om 13.30 uur op de grote parkeerplaats bij het Pannehûske. Rond 15.30 uur zijn we weer terug om vervolgens op te warmen met een kom snert.

Adembenemend mooi

Landgoed de Oude Buisse Heide ligt zo’n tien kilometer ten zuiden van Roosendaal. Het natuurgebied is ook in de winter adembenemend mooi. Het landgoed kent een rijke historie. Waar eens een uitgestrekt veenmoeras lag, zie je nu heide, bos, akkers en weilanden met houtwallen. Landhuizen en lieflijke theekoepels zorgen voor een statig tintje. De natuur lijkt in diepe rust, maar schijn bedriegt. Veel zoogdieren en vogels zijn juist in de winter actief en bouwen een flinke vetvoorraad op zodat ze goed de winter doorkomen.

Markante verhalen

De gids van Natuurmonumenten kent het gebied als geen ander. Zijn verhalen over de markante geschiedenis van de Buisse Heide en Wallsteijn zorgen ervoor dat je de kou even vergeet. Na de wandeling ontvangt de herbergier van het Pannehûske je gastvrij met een heerlijke snertmaaltijd.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo