Gastvrouwen/gastheren gezocht voor nieuwe winkel in Amersfoort

Natuurmonumenten opent in december een winkel op het Stationsplein in Amersfoort, gelegen naast het nieuwe hoofdkantoor van Natuurmonumenten. Wij zijn daarvoor op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die helpen in de winkel en het visitekaartje willen zijn van deze prachtige organisatie.

vrijwilligers veluwezoom

Functie: Winkelvrijwilliger
Locatie: Stationsplein 3, Amersfoort
Tijdsbesteding: minimaal 1 dag per week en 1 a 2 weekenddagen per maand. De dagen mogen ook verdeeld worden over twee dagdelen.

Wat houdt de functie in

Bezoekers worden door jou en je (vrijwillige) collega’s enthousiast gemaakt voor de natuur en het werk van Natuurmonumenten. Je hebt een natuurlijke flair en bent goed in contact met mensen. Het adviseren van bezoekers, verkopen van producten en het werven van leden op een natuurlijke manier is dan ook iets dat bij je past. Je draagt als winkelvrijwilliger samen met ons bij aan het behoud van de prachtige natuur in Nederland en het vergroten van de achterban van Natuurmonumenten.

Jouw taken daarbij zijn:

 • Werven van nieuwe leden en donateurs voor Natuurmonumenten en voor OERRR (jeugdlidmaatschap);
 • Klanten verwonderen met uitstekende service, en ze te helpen op het moment dat zij advies nodig hebben bij een aankoop;
 • Voorraad aanvullen, prijzen, presenteren van artikelen;
 • Horeca hoek verzorgen;
 • Afrekenen van artikelen.

De winkel als jouw werkomgeving

In december opent Natuurmonumenten de winkel, direct naast het nieuwe hoofdkantoor in Amersfoort. Een aantrekkelijke winkel met een zorgvuldig gekozen selectie kwaliteitsproducten, cadeaus, boeken en meer. Een winkel die enerzijds het merk Natuurmonumenten en OERRR versterkt en anderzijds bijdraagt aan het financieel resultaat door verkoop van producten, diensten en ledenwerving. Een belangrijke nieuwe stap voor Natuurmonumenten om in contact te komen met bezoekers; onze leden en potentiële nieuwe leden. Je komt te werken in een team van ongeveer 15 vrijwilligers, 3 vaste medewerkers en een beheerder. In de winkel worden projecten van Natuurmonumenten gepresenteerd die uitdragen wat Natuurmonumenten doet en waarvoor zij staat.

Wie zoeken wij?

Je vindt het leuk om met mensen in gesprek te gaan. Je weet mensen zo enthousiast te maken voor de natuur dat ze Natuurmonumenten willen ondersteunen met een lidmaatschap. Je stelt je tijdens het werk open en gastvrij op. Je bent iemand die goed kan samenwerken, soepel communiceert met bezoekers, je bent van nature enthousiast en houdt het overzicht in de winkel, ook als het druk is. Je bent bereid te leren over wat Natuurmonumenten doet en waarvoor Natuurmonumenten staat.

Tijdsinvestering naast de standaard diensten:

 • Bij aanvang ongeveer 2 uur per week training/ opleiding;
 • 4 keer per jaar kwartaaloverleg incl. gezellig napraten;
 • 2 keer per jaar op “werkbezoek/teamuitje” in het land.

Wat bieden wij

Je werkt volgens rooster in een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers.

Er is altijd een medewerker op de achtergrond die je kan ondersteunen in je werkzaamheden. Een gedegen inwerkperiode en opleiding zodat je daarna zelfstandig aan de slag kunt. Je wordt voortdurend bijgepraat over ontwikkelingen, de organisatie en de winkel. We bieden:

 • Gezellige bijeenkomsten en een inspirerende werkomgeving;
 • Opleiding, kleding en verzekering;
 • Vrijwilligerspas, onkostenvergoeding.

Van al onze winkelvrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Natuurmonumenten vergoedt deze.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar: Linda Kaats: [email protected] We plannen dan een gesprek in om kennis te maken. Ook voor vragen kun je bij haar terecht.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo