Ga direct naar inhoud
Nieuws

Varen en wandelen op de dag van de stilte

25 oktober 2021

Geniet op zondagochtend 31 oktober van een rustgevende wandeling over het drijvende en goed toegankelijke vlonderpad. Of stap aan boord voor een kalme vaartocht met de open fluisterboot. Proef de sfeer van de herfst en de ruimte van de weidse wieden. Luister naar het ruisende riet, geniet van de glans van het water, verwonder je over het verende veen en ruik dat het najaar is.

herfst in De Wieden

Rustig wandelend of varend met de open fluisterboot komt de natuur echt bij je binnen. De gids helpt je om je aandacht te focussen op wat je hoort, ruikt, voelt en ziet.

De stiltewandeling start 31 oktober om 9:00 uur en duurt zo’n anderhalf uur. Je wandelt in een rustig tempo over een goed begaanbaar drijvend pad. Je wandelt grotendeels in stilte. Denk aan extra warme kleding en zo nodig regenkleding. Als het regent gaat de wandeling ook gewoon door.

De stilte vaartocht start 31 oktober om 11:00 uur en duurt twee uur.  Tijdens deze speciale tocht zwerf je met de open fluisterboot over het water van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit zwerven doen we grotendeels in stilte, met alleen het ruisen van het riet op de achtergrond. Denk aan extra warme kleding en zo nodig regenkleding. Het kan koud zijn op het water, zeker als je stil zit. Als het regent gaat de tocht ook gewoon door.

Praktische informatie:

Kijk voor meer informatie in de activiteitenagenda bij 31 oktober.