Schaatsen in De Wieden

Zodra het vriest dat het kraakt verandert De Wieden in het mooiste schaatsgebied van Nederland. Je komt op plekken waar je normaal niet kunt komen en het is goed voor urenlang schaatsplezier. Glijd over uitgestrekte ijsvlaktes, talloze vaarten en sloten met alleen het krassende geluid van je schaatsen. Daarna lekker opwarmen in Giethoorn, Dwarsgracht of bij ons gezellige bezoekerscentrum aan de Beulakerwijde.

Op de Beulakerwijde

Zodra het ijs op de Beulakerwijde schaatsbaar is, is Bezoekerscentrum De Wieden een geschikt vertrekpunt. Hier is een ruime parkeerplaats, je kunt gebruik maken van het toilet en warme chocolademelk, koffie of thee drinken. Bekijk hier de openingstijden

Belt  Schutsloot

Belt Schutsloot vriest meestal als eerste dicht en de Arembergergracht aan de Arembergerweg is dan een uitstekend vertrekpunt.

Houd rekening met de dieren in het gebied

Natuurmonumenten roept het ijspubliek op zoveel mogelijk rekening te houden met alle dieren in De Wieden. Concreet betekent dat voor schaatsers en ijswandelaars: ga geen watergangen in waar palen dwars in het ijs liggen en ga met een grote boog om open water heen.

Hondenbezitters kunnen hun aandeel leveren door in het hele gebied de hond steeds aan de lijn te doen en niet mee het ijs op te nemen. Natuurmonumenten is blij met de inzet van iedereen om de otters, reeën en watervogels van De Wieden de winter door te helpen en dat schaatst een stuk aangenamer. Bedankt!