Cultureel

Vioolkwintet in Bezoekerscentrum Dwingelderveld

  • Geschikt voor rolstoel

Vioolkwintet in Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Waar

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Vioolkwintet in Bezoekerscentrum Dwingelderveld

De schaapjes staan op het droge, hun oogjes zijn toe, tijd voor de vernieuwde Tweede vioolgroep van het Nederlands Kamerorkest! Sinds 2020 zijn er maar liefst drie kersverse violistes aan de groep toegevoegd, allen met een internationale reputatie en tjokvol muzikale energie. Reden genoeg voor een feestje! De Ierse Siobhán Doyle, de Moldavische Olga Caceanova en de Roemeense Maria Gîlicel spelen met hun Nederlandse collega’s Bas Treub en Laura Oomens een doldwaas programma voor meerdere violen: van barokmuziek van Georg Philipp Telemann tot de aansprekende 20e-eeuwse muziek van Grażyna Bacewicz en daarnaast heerlijke arrangementen voor vijf violen, die speciaal voor dit programma gemaakt zijn door Wijnand van Klaveren. Een programma om bij weg te dromen!  Bas en Laura bespelen beiden prachtige violen uit de collectie van het NMF: Laura op een Joseph Gagliano uit 1779 en Bas op een Emile Germain uit 1892.

Programma

Bas Treub, viool
Laura Oomens, viool
Siobhán Doyle, viool
Olga Caceanova, viool
Maria Gîlicel, viool

R. Vaughan Williams: Inleiding uit The Lark Ascending (arr. voor 5 violen door W. van Klaveren)
G.P. Telemann: Concert voor 4 violen nr. 1 in G, TWV 40:201
J.S. Bach: uit Fluitpartita in a, BWV 1013: Sarabande (arr. voor 5 violen door W. van Klaveren)
B. Bartók: Selectie uit 44 Duo's voor 2 violen, Sz.98
J.S. Bach: uit Fluitpartita in a, BWV 1013: Bourrée Anglaise (arr. voor 5 violen door W. van Klaveren)
G. Bacewicz: Kwartet voor 4 violen
Sherman Brothers: "Feed the Birds" uit Mary Poppins (arr. voor 5 violen door W. van Klaveren)

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Het concert vindt plaats in Bezoekerscentrum Dwingelderveld, aan de rand van een van de mooiste heidegebieden van West-Europa. Op die grote stille heide kun je herder Johan Coelingh een groot deel van het jaar zien rondtrekken met zijn Drentse heideschapen. Vierduizend jaar geleden liepen de eerste al rond in ons land, ook op de uitgestrekte heidevelden rond Dwingelderveld. Voor mest of wol zijn de schapen nu niet meer nodig. Voor het behoud van het prachtige landschap wel. ‘s Avonds keren de schapen terug naar de schaapskooi en wordt het nog stiller op de heide.

Praktische informatie

• Koffie/thee is bij de prijs inbegrepen.
• Het bezoekerscentrum is toegankelijk voor mindervaliden.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Bekijk hier alle locaties en data

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer'. Vul daarna bij stap 3 je promocode in. 

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Dwingelderveld
  • Benderse 22, 7963 RA Ruinen (DR)
  • 0522 47 29 51
  • Vanaf de A28 neem je bij Pesse de afslag naar Ruinen. In het centrum van Ruinen neem je de richting Ansen, vlak voor Ansen sla je rechtsaf naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Na anderhalve kilometer kun je vlakbij het bezoekerscentrum parkeren.

logo