Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vies worden gegarandeerd in de speelnatuur van OERRR Dwingelderveld

22 maart 2022 | Gina Bisschop

Hutten bouwen, water pompen met een waterpomp en glijden van de kleibult. In de vernieuwde speelnatuur van OERRR bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen kan het allemaal. Daar kreeg de speelnatuur afgelopen jaar een flinke upgrade zodat ook kinderen met een beperking mee kunnen spelen in de natuur. Op 6 april is de officiële opening en vanaf 7 april kan je hier lekker vies worden!

Spelen in de speelnatuur van OERRR Dwingelderveld

Zand, klei en water

Bij het bezoekerscentrum was al speelnatuur aanwezig, maar dat kon een flinke opknapbeurt gebruiken. De waterpomp deed het niet en kinderen met een beperking konden niet goed meespelen. Daarom hebben we met hulp van een aannemer en vrijwilligers de hele speelnatuur aangepakt. We hebben een nieuwe waterpomp geplaatst, een kleibult aangelegd en in het wilgenhuttendorp staat nu een hut waarin je met een rolstoel rond kan rijden. De nieuwe waterpomp is ook te gebruiken door kinderen in een rolstoel en dankzij een halfverhard pad door de speelnatuur iedereen bij het ven komen en spelen met het zand.

Waterpompen in de speelnatuur van OERRR

Speelnatuur van OERRR bij bezoekerscentrum Dwingelderveld.

Feestelijke opening

Op 6 april om 15.00 uur is de officiële opening van de speelnatuur. Wethouder Henk Doeven van gemeente Westerveld, Eric Menkveld van Natuurmonumenten en Rianne Dekker van de speeltuinbende verrichten de officiële openingshandeling. Daarna kan iedereen in de speelnatuur van de kleibult af roetsjen en genieten van een hapje en een drankje. Vanaf dat moment is de speelnatuur ook dagelijks geopend tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum. Entree is gratis voor OERRR leden en leden van Natuurmonumenten. Ben je (nog) geen lid, dan betaal je €1,50 per kind. Lid worden kan ter plekke in het bezoekerscentrum.

G. Fieten
Gina Bisschop