Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

OERRR Vette Vogel Dag in ’s-Graveland

OERRR Vette Vogel Dag in ’s-Graveland

Waar

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Kosten
Kinderen
 • Normaal€ 8,00
 • Ledenprijs€ 5,00
 • € 5,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

OERRR Vette Vogel Dag in ’s-Graveland

Kom naar de OERRR Vette Vogel Dag bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in 's-Graveland. Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om de winter door te komen. Help je mee? Maak de lekkerste vogelsnacks! Deze activiteit is voor kinderen vanaf 4 jaar.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 december gaan we de vogels een handje helpen. Deze activiteit vindt binnen plaats en er staat voor iedereen een lekker warm drankje klaar. 

Overwinteren

Sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Andere dieren trotseren de kou met hun dikke vacht. Zij vullen hun dagen met slapen en het zoeken naar eten.

Veel vogels vertrekken naar het warmere zuiden als de winter komt. De vogels die hier blijven moeten extra hun best doen om te overwinteren. Vriest het buiten en ligt er een dik pak sneeuw? Dan kunnen de overwinteraars wel wat hulp gebruiken bij het vinden van eten.

Vogelsnacks maken

Bij het bezoekerscentrum leer je tijdens de OERRR Vette Vogel Dag hoe je de lekkerste vogelsnacks maakt: Tover een dennenappel om tot een snackbar, rijg een pindaslinger en maak een vetbol.

Knutsel mee en neem je zelfgemaakte vogelsnacks mee naar huis. Voer de vogels in je eigen tuin of geef de vogelsnacks cadeau!

Nog meer vogel activiteiten

Vind je het ook nog leuk om een vogelhuisje te maken? Kom dan op donderdag 2, vrijdag 3 januari of in de voorjaarsvakantie 2020 naar het bezoekerscentrum. Tijdens OERRR vogelhuisjes timmeren bouw je zelf een koolmezenhuisje om thuis op te hangen.

Zelf trek gekregen in iets lekkers? Bij restaurant Brambergen kun je heerlijk lunchen of binnenlopen voor een heerlijke warme chocolademelk met slagroom. 

Na deze activiteit kun je gratis ravotten in Speelnatuur van OERRR.

Handig om te weten:

 • Alleen kinderen melden zich aan.
 • Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij hun kind(eren) om een handje mee te helpen, maar melden zich niet aan.
 • Het knutselen duurt ongeveer een uur.
 • Koop van tevoren je tickets online.
 • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
 • Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland (NH)
 • (035) 656 3080
 • [email protected]
 • Vanaf de A2 (Amsterdam-Utrecht) Neem de afslag Hilversum. Ga linksaf onder het viaduct door en volg deze weg richting Hilversum (N201). Na ongeveer 8 km neem je bij de stoplichten afslag ’s-Graveland. Je rijdt rechtdoor ’s-Graveland in. Je rijdt nu op het Zuidereinde. Bij de kruising met stoplichten ga je rechtdoor. Je rijdt nu op het Noordereinde (het bezoekerscentrum staat bij de kruising al aangegeven op de ANWB-borden). Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je rechterhand. Vanaf de A1 (uit de richting Amsterdam) Neem de afslag Blaricum/Huizen. Aan het einde van de afrit steek je de weg over. Je rijdt nu op de Amersfoortsestraatweg (parallel aan de A1). Bij de stoplichten volg je de afslag Bussum/’s-Graveland. Deze weg (Ceintuurbaan) rij je helemaal uit tot de volgende afslag ’s-Graveland. Bij de tweede stoplichten neem je de afslag Amsterdam/’s-Graveland/Weesp, je rijdt nu op de Franse Kampweg. Deze weg volg je tot de stoplichten bij de afslag ’s-Graveland. Sla linksaf het Noordereinde op. Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je linkerhand.

logo