Word lid

Vrijwillig gids voor volwassenenactiviteiten in 's-Graveland

Het Bezoekerscentrum ligt in het centrum van de Gooi en de Vechtstreek, midden tussen de buitenplaatsen met hun statige huizen en parkachtige bossen. Het is een ideale startplaats voor een wandeling of fietstocht door de omgeving. Veel inwoners en recreanten bezoeken jaarlijks het gebied, ruim 100.000 mensen nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Ze komen voor informatie over de omgeving, speurtochten, kinderverjaardagen of nemen deel aan één van de vele (privé-)excursies. Ook veel scholen en BSO’s uit de regio weten het bezoekerscentrum te vinden voor leerzame excursies.

Functienaam: vrijwillig gids volwassenactiviteiten
Tijdsbesteding: minimaal 3 dagdelen per maand
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.

Wat houdt de functie in?

Vind je het leuk om mensen te verwonderen over de schitterende natuur op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen? En wil jij je passie voor dit prachtige natuurgebied met heel veel cultuurhistorie op een enthousiaste manier delen met onze bezoekers? Dan ben jij degene die we zoeken!

Wat zijn je taken?

Je gaat op pad met groepen volwassenen. Onderweg vertel je over de prachtige cultuur en natuur van de buitenplaatsen. Je laat je inspireren door wat je op die dag tegenkomt. Ook vertel je over het werk van Natuurmonumenten en hoe we bijdragen aan het behoud van de prachtige natuur. Om zo iedereen aan het eind van de dag met een goed gevoel naar huis te laten gaan.

Wat bieden wij?

  • Afwisselend, zelfstandig en inspirerend vrijwilligerswerk.
  • Een werkplek in een prachtig natuurgebied.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.
  • 1 keer per kwartaal overleg met al je collega’s waar je je ideeën en ervaringen kan inbrengen.
  • Jaarlijks uitje, nieuwjaarsborrel en 2 keer per jaar gratis deelname aan een excursie.

Informatie en sollicitatie

Heb je interesse in de functie van gids, stuur dan je CV en motivatie per e-mail naar Marceline IJntema, [email protected]