Wandelen

Nuttig een hapje of drankje bij de foodtruck

Nuttig een hapje of drankje bij de foodtruck

Waar

Buitenplaats De Tempel

Kosten

Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Activiteit

Nuttig een hapje of drankje bij de foodtruck

Relax in de boomgaard. Hier stap je zo een sprookje binnen! In de weekenden vind je hier een enthousiast team vrijwillige boswachters die je welkom heten bij het mobiele informatiepunt. Maar dat is niet alles. Ook staat er een foodtruck met De Keuken van San. Voor een heerlijk hapje en drankje tussen de fruit- en walnootbomen tijdens je bezoek aan De Tempel!

Natuurmonumenten heeft de hekken van de historische Buitenplaats De Tempel in Rotterdam geopend. Ontsnap even aan de drukte van alledag en wandel mee over de eeuwenoude lanen en romantische slingerende paden.

Sinds september 2021 is Natuurmonumenten de beheerder van Buitenplaats De Tempel. De komende jaren werken de boswachters samen met de gemeente om de buitenplaats verder te herstellen, maar nu is het al geopend voor publiek! Nu al wandel je door de prachtige lanen en langs de historische tuinbeelden.

Kom langs in de boomgaard

Bij het koetshuis vind je de boomgaard. In de weekenden staat hier een enthousiast team vrijwillige boswachters bij een mobiel informatiepunt. Zij kunnen je nog meer vertellen over De Tempel.

Eten & drinken tussen walnoot- en fruitbomen

Ook vind je in de boomgaard een foodtruck met De keuken van San. Is het weekend? Dan kun je hier een hapje en drankje nuttigen en genieten van de buitenplaats.

Download de route app

Over de buitenplaats loopt een wandelroute van 2 km. Voor de lange-afstandswandelaars is er een ongemarkeerde polderwandeling van 24 km beschikbaar vanaf de buitenplaats. Beide routes staan in de app Natuurroutes. Of kijk op de website. 

Bereikbaarheid

Vanaf de A13 en de West-Abtspolderseweg in Rotterdam rijd je zo richting de parkeerplaats van Buitenplaats De Tempel. De parkeerplaats ligt aan de West-Abtspolderseweg. Al direct zie je de slagbomen. Deze openen meteen. Je ontvangt geen uitrijdkaart en iedereen kan binnen een kwartier gratis uitrijden. Leden en vrijwilligers van de vereniging parkeren gratis. Uiteraard kun je ook met de fiets naar Buitenplaats De Tempel toe komen. Er is plek om je fiets te parkeren bij de parkeerplaats of vooraan bij de Delftweg.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Buitenplaats De Tempel (gratis parkeren voor leden)
  • West-Abtspolderseweg, 3046 NJ Rotterdam (ZH)
  • Rechtstreeks
logo