Ga direct naar inhoud
Wandelen

Excursie met de boswachter op Landgoed De Slotplaats

Excursie met de boswachter op Landgoed De Slotplaats

Waar

Landgoed De Slotplaats

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  • Gratis

Volgeboekt

Activiteit

Excursie met de boswachter op Landgoed De Slotplaats

Laat je tijdens deze excursie met de boswachter verrassen door de verhalen van De Slotplaats. Je komt er namelijk de vreemdste dingen tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van rabatten, pingoruïnes, een sterrenschans en een oude snelweg? Daarnaast leer je meer over de dieren en de planten die leven op dit prachtige landgoed.

Natuur- en cultuurbeleving

Landgoed de Slotplaats is één van de grotere Friese bosgebieden en herbergt vele herinneringen aan vervlogen tijden. Het oude, deels vochtige bos met zijn dikke bomen huisvest een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Dit gebied leent zich daarom uitstekend voor een prachtige natuurbeleving.

Bijna het gehele landgoed is vanaf 1730 vormgegeven en aangelegd door de beroemde landschapsarchitect Johann Hermann Knoop. Naast het landhuis met de tuin en de zonnewijzer hebben ook het bos met de Burmaniazuil de status van Rijksmonument!

Op de Slotplaats zie je met wat geluk reeën en roofvogels zoals de wespendief en de havik en verschillende spechtensoorten zoals de groene specht en de grote bonte specht. Met name de laatste laat flink van zich horen.

Aan het einde van de excursie is het heerlijk genieten in de groene en gastvrije horecagelegenheid van De Slotplaats.

Praktisch

De excursie start en eindigt bij het koetshuis van landgoed De Slotplaats, naast de parkeerplaats.

De excursies vinden onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen (minstens 5) plaats. Bij annulering ontvangen deelnemers desgewenst hun geld terug.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Praktisch