Cultureel

Myrthe Helder en Kay Sleking spelen in de kassen op Landgoed Mookerheide

Myrthe Helder en Kay Sleking spelen in de kassen op Landgoed Mookerheide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Vol

Activiteit

Myrthe Helder en Kay Sleking spelen in de kassen op Landgoed Mookerheide

Vandaag nemen Myrthe en Kay je mee op reis van Europa naar Zuid-Amerika. Vanuit deze monumentale kassen brengen ze je de mooiste klassiek stukken en de beste Argentijnse tango's en wie weet nog een klein uitstapje met de bandoneon... Myrthe is artistiek leider van Club Classique, een voorstelling die je overal tegen kunt komen en vol zit van spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Ze bespeelt een Goffriller-viool uit Venetië, gebouwd in 1699, uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

Myrthe Helder, viool
Kay Sleking, gitaar en bandoneon

F. Chopin: Nocturne nr. 20
N. Paganini: Cantabile
V. Monti: Csárdás
A. Piazzolla: Oblivion
C. Gardel: Por una cabeza
C. Nelegatti: Anoche te ví
C. Nelegatti: Milonga del Serafín
R. Mederos: Chau Osvaldo

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Toen en nu

Een eeuw geleden lagen er achter het jachtslot een prachtige moestuin, fruitmuren en kassen. Eén van de kassen werd zelfs verwarmd door een houtkachel. De grootste is omstreeks 1928 gebouwd en is een fraai voorbeeld van kassenbouw uit deze periode. In de loop der jaren werden de tuin, fruitmuren en kassen echter overwoekerd door struiken en bomen. Na een grondige restauratie blinken de twee monumentale kassen van Landgoed Mookerheide weer als vanouds. Samen met de leimuur en omliggende nutstuin vormen de kassen een mooie historische eenheid vlak bij het jachtslot.

Met de boswachter van Natuurmonumenten wandel je door het parkbos van het landgoed en neem je een kijkje in de nutstuinen en de kassen.

Praktische informatie

  • De rondleiding start om 19:00, het concert begint om 20:00 uur.
  • Prijs is inclusief koffie met wat lekkers.
  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo