Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Wandel mee over de paarse heide

Wandel mee over de paarse heide

Waar

Mookerheide

Vertrekpunt

Parkeerplaats Hendrik Nassaulaan

Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 5,00
  • Ledenprijs€ 3,00
Kinderen
  • Normaal€ 3,00
  • Ledenprijs€ 2,00
  • € 2,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Wandel mee over de paarse heide

In augustus is Mookerheide op haar mooist. Wandel op 25 augustus mee met de excursie-boswachter van Natuurmonumenten over de paarse heide van de Mookerheide.

De struikheide bloeit volop. De zon komt langzaam omhoog en voor je op het pad schiet een zandhagedis weg. In de verte ritselt een gladde slang. Geniet samen van de natuur en het unieke uitzicht  Trek stevige schoenen aan en ga mee op ontdekkingstocht. Ontdek wat er nog meer te zien is op de Mookerheide. Wellicht komen we de Schotse Hooglanders nog tegen die het gebied begrazen. Tijdens deze wandeling laat de gids je de schoonheid van de Mookerheide zien en leer je de kleurrijke heide kennen.

Praktische informatie
Tijdens deze ochtend op 25 augustus word je om 09.30 uur welkom geheten op de parkeerplaats van Natuurmonumenten op de kruising van de Papenbergseweg en de Hendrik van Nassaulaan in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de excursie-boswachter. De ochtend duurt tot 11.30 uur. Er kunnen maximaal 20 personen mee. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  

logo