Ga direct naar inhoud
Erfgoed ontdekken

Cultuurhistorisch wandelen op Schiermonnikoog

Cultuurhistorisch wandelen op Schiermonnikoog

Waar

Nationaal Park Schiermonnikoog

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 10,00
  • Ledenprijs€ 8,50

Volgeboekt

Activiteit

Cultuurhistorisch wandelen op Schiermonnikoog

Gids Theo, geboren en getogen op het eiland, neemt u mee op een wandeling door het dorp. Hij vertelt u over het verdwijnen van het dorp Westerburen en de bouw van het nieuwe dorp tussen 1720 en 1760. In die tijd was de fam. Stachouwer eigenaar van het eiland. Zij hadden een plan gemaakt waarin stond waar en onder welke voorwaarden er gebouwd mocht worden. Zo is de bebouwingsstructuur van het oude dorp ontstaan. Vanwege de bijzondere waarden werd dit deel van het dorp in 1969 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. De tijd staat niet stil; er is in de loop der jaren heel wat veranderd. Maar veel is gelukkig in stand gebleven.

 

Uw gids vertelt het verhaal van het oude dorp, van de huizen en van de mensen die er wonen en waarvan ze vroeger leefden. Ieder huis heeft wel een verhaal en uw gids geeft dit door. Na deze wandeling kijkt u wellicht met andere ogen naar het dorp.

 

Na afloop van de wandeling bieden wij u graag een kopje koffie/thee aan!

Praktische informatie

Deze activiteit wordt georganiseerd door Werkgroep November Wandelmaand in samenwerking met het Heer en Feer en VVV Schiermonnikoog.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Informatiecentrum het Baken