Ga direct naar inhoud

Tips uit de duinen van de boswachter

In Nationaal Park Zuid-Kennemerland kun je heerlijk een dagje wandelen en fietsen.

Duinviooltje

Tip 1: Lekker uitwaaien op een duinwandeling tussen de bloemen

Schotse hooglanders en koniks zijn belangrijke natuurbeheerders. Zij grazen het ruige gras weg en maken zo ruimte voor verschillende duinbloemen. Kom je ook een dagje duinbloemen kijken? Een wandelroute van 14km voert je door het hele duingebied, langs kleine duingraslandjes en mooie duintoppen met duinbloemen. Spot jij het duinviooltje?

 

Tip 2: Ga mee op excursie, op pad met de boswachter

Ga mee op een van de vele excursies! De excursieleider neemt je mee over prachtige duinpaadjes en opent je ogen en oren voor duinvogels, duinbloemen, vlinders en bomen. Een boswandeling afsluiten met een heerlijke High tea, het bosconcert op een juniavond of een tocht naar de stuivende duinen? Boek online want vol is vol. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting!

 

Tip 3: Trakteer jezelf op een duintoppanorama

Boswachter Jowien van der Vegte: “Wat ik zo bijzonder vind aan dit gebied, is dat je vanaf elke duintop een ander uitzicht hebt. Je zwoegt met je fiets of lopend de helling op en dan bovenaan het panorama als beloning… " 

Stuivend zand, steile hellingen en lieflijke valleitjes. Bos, open duin met struiken, duingraslanden en duinmeren. Vogels die overvliegen, damherten, Schotse hooglanders. Telkens is het weer anders. Ga even zitten en kijk om je heen. Trakteer jezelf op zo’n genietmoment!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Ingang Duin en Kruidberg