Ga direct naar inhoud

Column van boswachter John: Toegankelijk

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in het dorpje Noorden, pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied is hij dan ook als een vis in het water. Een keer in de twee weken schrijft boswachter John Pietersen een column over zijn belevenissen in de Nieuwkoopse Plassen voor de weekkrant het Witte Weekblad.

Boswachter John Pietersen plaatst otterbord

Toegankelijk

Vogels houden geen grenzen aan. Ze vliegen overal heen en gaan eten op plaatsen die voor hun het meest geschikt zijn. Zo vrij als een vogel dus. Ze komen vaak op plekken waar wij niet komen, maar waar we misschien toch wel eens een kijkje zouden willen nemen. Zelf heb ik best veel excursies gegeven, ook voor mensen uit het dorp of die daar in hun jeugd heel lang hebben mogen wonen. Na zo’n excursie hoor je vaak twee opmerkingen: “Wat is het hier toch mooi”, en “…dat wist ik helemaal niet”. Ook de toegankelijkheid op de plas wordt nog wel eens in twijfel gebracht. Bij het zien van al dat moois en met de nodige uitleg groeit ook het begrip dat er ruimte en rust moet zijn voor vogels en dieren. Zeker als je al dat moois wil behouden voor de toekomst. Je zou er voor kunnen kiezen om zelf op stap te gaan, maar met de excursieboot onder begeleiding van een gids het gebied ingaan is ook een optie. Er gaat een wereld voor je open! Wij mensen denken vaak dat we heel toegankelijk zijn en verwachten dit op zijn minst van een ander. Is dit ook zo? Verruim je geest en je omgeving. Ga op pad en laat je verwonderen!

Meer boswachter John?

Krijg je geen genoeg van boswachter John zijn belevenissen, inzichten, foto's van de Nieuwkoopse Plassen en wil je hem dagelijks volgen? Volg hem op Twitter!

Of kijk hier voor eerdere columns van boswachter John >> 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid