Vrijwilliger ledencommissie Zuid-Holland

Draag je de natuur een warm hart toe en wil je, namens de leden van Natuurmonumenten, uit de provincie Zuid-Holland meedenken en -praten over het beleid van Natuurmonumenten? Vind het je leuk de leden en achterban in de provincie actief te betrekken bij de natuur? Dan is vrijwillig ledenvertegenwoordiger worden misschien iets voor jou.

Wandeling op Tiengemeten - Zuid-Holland

Functienaam

Ledenvertegenwoordiger ledencommissie Zuid-Holland

Tijdsbesteding

4-12 uur per maand

Locatie

Beheereenheden Natuurmonumenten Zuid-Holland

Wie zoeken wij?

Geniet jij ook zo van onze natuurgebieden in Zuid-Holland?

Wil je je inzetten voor de mooie gebieden van Natuurmonumenten, zoals rondom Rotterdam, Nieuwkoop en het Haringvliet? Vind je het daarnaast ook interessant om mee te praten over het beleid van Natuurmonumenten in onze provincie en in het algemeen?

Dan zoekt de Ledencommissie Zuid-Holland jou!

Wat houdt de functie in?

De Ledencommissie bestaat uit een enthousiaste groep van 8 á 10 personen, afkomstig uit verschillende delen van de provincie, die graag iets willen bijdragen aan het behoud van de natuur. Zij komen zo’n 6x per jaar op een avond bij elkaar op een wisselende plek in Zuid-Holland. De ledencommissie werkt nauw samen met de eenheden, die de verschillende Zuid-Hollandse natuurgebieden beheren. Daarnaast is er twee keer per jaar een ledenraad, waarbij de commissies van alle provincies bijeenkomen om beleidsonderwerpen en bijvoorbeeld ook het jaarverslag te bespreken. De werkzaamheden worden onderling verdeeld. Je moet daarbij denken aan contact met de leden, meepraten over natuurvisies, raadplegingen van de achterban opzetten en het organiseren van de jaarlijkse ledenvergadering en -excursie.

Wij verwachten dat je:

  • enthousiast lid bent en de doelstellingen van Natuurmonumenten onderschrijft;
  • betrokken bent bij en interesse hebt in het werk van Natuurmonumenten;
  • opbouwend kritisch het beleid en de activiteiten van Natuurmonumenten kunt beoordelen;
  • communicatieve, bestuurlijke en/of organisatorische vaardigheden hebt;
  • actief de meningen van leden uit de regio over het beleid/beheer van Natuurmonumenten peilt;
  • een actieve bijdrage levert aan de taken van de ledencommissie.

 

Wil jij deel uitmaken van deze allerleukste en meest actieve ledenraadscommissie van Natuurmonumenten? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar [email protected]. Of neem contact op met Jan Edens, via T (071 - 5170176).

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo