Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Varen

Natuurvaartocht Roggenplaat Oosterschelde

  • Honden welkom, mits aangelijnd

Natuurvaartocht Roggenplaat Oosterschelde

Waar

Zuidkust van Schouwen - Nationaal Park Oosterschelde

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 18,50
  • Ledenprijs€ 16,50
Kinderen
  • Normaal€ 12,50
  • Ledenprijs€ 10,50
  • € 10,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Natuurvaartocht Roggenplaat Oosterschelde

Vaar mee naar de grootste en meest voedselrijke zandplaat van Nationaal Park Oosterschelde: De Roggenplaat. Deze plaat is eind 2019 opgehoogd met 1,3 miljoen kubieke meter zand. De Oosterschelde behoudt hiermee de komende 20 tot 25 jaar zijn functie als wegrestaurant voor trekvogels en rustplek voor zeehonden. Tijdens de vaartocht maak je kennis met de vogelrijkdom van de Oosterschelde en maak je kans om zeehonden en bruinvissen te spotten.

Getij
De Oosterschelde is voortdurend in beweging. Het getij bepaalt het landschap, zowel boven als onder water. Zodra het getij zich terugtrekt, en zandplaten, slikken en schorren boven water steken, laat de deltanatuur zich van zijn mooiste kant zien. Vogels nemen bezit van de zandplaten om er te eten en zeehonden komen om te rusten of hun jongen te zogen.

Schelpenbult
Maar er is haast geboden, want na amper vijf uur neemt de vloed alweer grotendeels bezit van de Roggenplaat. Behalve op 1 plek, die blijft altijd boven water steken. Schip De Onrust vaart vlak langs deze ruim vier meter hoge schelpenbult aan de oostkant van de Roggenplaat. Een bijzondere plek waar vogels graag zitten als het hoog water wordt.

Bij rustig weer zijn er ook bruinvissen te zien die hun vinnen boven water steken tijdens het ademhalen. Beleef het mee in Nationaal Park Oosterschelde aan boord van schip De Onrust! Ook geschikt voor kinderen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

logo