Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Op pad met kinderen

OERRR Op zoek naar paddenstoelen in Oisterwijk

OERRR Op zoek naar paddenstoelen in Oisterwijk

Waar

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Kosten
Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

OERRR Op zoek naar paddenstoelen in Oisterwijk

Geheimzinnig

Gewapend met spiegeltje en vergrootglas gaan we met de boswachter op pad en ontdekken spelenderwijs van alles over paddenstoelen. Aan het eind van de ochtend weet jij precies wat de boswachter bedoelt met hoed, steel, rok of plaatjes. Wanneer je heel stil op je knieën voor een paddenstoel gaat zitten, zie je trouwens veel meer.

Paddenstoelen worden ook wel ‘de opruimers van de natuur’ genoemd. Ze breken namelijk al het dode materiaal, zoals hout, af. Het hele jaar verstoppen ze zich in de bodem of het binnenste van een boomstronk en in de herfst komen ze in alle kleuren en vormen tevoorschijn. Zo zie je paddenstoelen in de vorm van hoeden op een steel, knotsen, korsten, bollen, sterren en zelfs vogelnestjes! En met een beetje geluk zie je een heksenkring. Zou dat net zo spannend zijn als het klinkt?

Ga ook mee!

Deze activiteit op 5 oktober voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en op 12 oktober en voor 8 t/m 12 jaar. We verzamelen om 14:00 uur bij het bezoekerscentrum in Oisterwijk en rond 16:00 uur zit ons paddenstoelenavontuur er weer op. Leden van Natuurmonumenten en OERRR betalen 4 euro voor deze activiteit, voor niet-leden kost de activiteit 7 euro. Alle kinderen die meegaan, krijgen gratis het mooie Doe Boek van Het Groene Woud.

Extra informatie

  • Draag stevige schoenen of laarzen
  • Draag kleding die vies mag worden
  • Niet geschikt voor kinderfeestjes en BSO's. Daarvoor hebben we allerlei andere leuke mogelijkheden!

 

logo